4 stvari koje ubijaju želju za seksom

28/02/2018

Puno je toga što ubija uzavrele strasti i želju za seksom te vodi do onog poznatog izgovora kako ne možete jer vas boli glava...

1. Ako premalo spavate, mogao bi se smanjiti i vaš libido. I kontracepcijske pilule mogle bi biti razlog vaše nezainteresiranosti za seks. Neke stručne studije potvrdile su tu povezanost.

2. Izgladnjivanje striktnom dijetom smanjuje strasti. Unosite li u organizam vrlo malo kalorija, imat ćete manje energije, što će se odraziti na vaš libido koji će biti vrlo nizak. Razumno smanjivanje kalorija koje unosimo u organizam tijekom dana, i to do 15 posto manje, dobro je za organizam. Sve više od toga može vam pokvariti akciju u spavaćoj sobi.

3. Ista je stvar s pretjeranim konzumiranjem hrane. Poznat vam je osjećaj kad ste pretrpani do te mjere da morate opustiti remen. U tom trenutku vam vjerojatno nije do ničeg, a najmanje do seksa. Osim toga, upozoravaju stručnjaci, pretjerano konzumiranje zasićenih masnoća može začepiti arterije i smanjiti dotok krvi u spolne organe.

4. Smatra se da je i anemija jedan od razloga smanjenja libida. Za ovaj konkretan problem postoji učinkovito rješenje uzimanjem tableta željeza. Mnogo je kompliciranija situacija kod žena koje pate od depresije koja smanjuje seksualnu želju u većine oboljelih. No kod nekih oboljelih koji se liječe antidepresivima pojavljuje se seksualna disfunkcija zbog lijekova koje uzimaju.

Fotografija Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj