4 stvari koje su važne prije nego oprostite prevaru

05/03/2018

Ako mu već želite pružiti drugu priliku, izvucite najbolje od nje...

Kada su u pitanju oprosti, svi nam govore kako je to najbolje što možemo učiniti i kako je to nešto što apsolutno oslobađa. Zaborav je pak jedna potpuno drugačija priča.

Ako ste se već suočili s prevarom i razmišljate što učiniti, oprost je samo jedna od stvari koje morate uzeti u obzir.

1. Ako su to jednom učinili, veća je vjerojatnost da će to učiniti opet. Značajan broj muškaraca koji varaju vara neprestano, bez obzira na posljedice. Iako se to defintivno ne odnosi na sve ljude (mnogi će iskreno žaliti zbog svojih postupaka), vrijedno je ne smetnuti to s uma.

2. U stanju su vam lagati, itekako dobro. Što vjerojatno shvatite tek kada otkrijete da su vam bili nevjerni. Stručnjaci kažu kako laži najčešće ne prestaju jednom kada velika istina ispliva na vidjelo. Jednom kada su uhvaćeni, oni nastavljaju lagati, prekrivati tragove, tajiti stvari te priznavati samo djelomičnu istinu. A svi oni koji su se ikad susreli s nevjernim partnerom znaju kako izdaja i laži mogu boljeti i štetiti jednako kao i samo prevara.

3. Vaša i njegova ideja za 'nastaviti dalje' nisu nužno iste. Ako ste vi osoba koja o svemu voli razgovarati, a vaš partner je kratak i jasan, gotovo je nemoguće prebroditi nevjeru. Neki frajeri koji su varali kažu 'oprosti' i misle kako je to kraj rasprave. A kad god vi poželite razgovarati o problemu, oni će će biti ljuti i frustrirani. Ako vaš partner nije svjestan toga da je potrebno jako puno rada na povratku povjerenja, pitanje je je li uopće moguće povratiti zdrav odnos.

4. Prevaru općenito doživljavate na različite načine. Ili je on jedan od onih koji vas želi nagovoriti na oprost govoreći vam kako 'to stvarno nije ništa značilo' ili kako je vaša reakcija 'pretjerana'. Ovo su pokušaji da vas se smiri, i ako čak i djeluju nakratko uspješno, na duge staze neće učiniti ništa korisno niti će pomoći popravljanju veze narušene nedostatakom povjerenja i nevjerom. Dapače, ovakvi pokušaji da vas se smiri znaju biti kontraproduktivni jer vam on zapravo poručuje kako mu vaša ljutnja zbog njegove nevjere nije važna.

Fotografija Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj