4 blagodati jutarnjeg seksa

13/04/2017

Voljeli vi seks ujutro ili ne, iskopali smo 4 dobra razloga zašto biste ga trebali češće prakticirati.

Jedna je studija pokazala kako se većina parova uglavnom seksa između 23 sata navečer i 1 sat ujutro. Međutim, jutarnji seks donosi sa sobom puno više koristi nego seks u bilo koje drugo doba dana. Jedna od bitnijih stvari je što jutarnji seks potiče intimnost i emocionalnu bliskost na početku dana te popravlja raspoloženje zbog povećane razine serotonina, hormona sreće.

1. Studija na Sveučilištu u Belfastu pokazala je kako jutarnji seks protektivno djeluje na zdravlje srca i krvnih žila, a posebno kod muškaraca. Jutarnji seks je dobra tjelovježba, a osim toga i smanjuje razine kortizola, hormona stresa, koji inače povećava rizik nastanka infarkta.

2. Orgazam tijekom jutarnjeg seksa povećat će razinu estrogena u krvi, zbog čega dolazi do poboljšanja cirkulacije i smanjenja razine testosterona, što povoljno djeluje na vašu kožu i kosu.

3. Dokazano je kako učestali jutarnji seks poboljšava kvalitetu sperme i povećava plodnost kod žena, što povećava izglede za oplodnju.

4. Za vrijeme jutarnjeg seksa najveća je produkcija imunoglobulina A, a to su protutijela koja organizam štite od infekcija. Ljudi koji redovito prakticiraju jutarnji seks imaju i do 30 posto više razine imunoglobulina A u krvi.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj