3 stvari koje vas lezbijke mogu naučiti o ženskom orgazmu

14/03/2017

Naučite nešto iz njihovog seksualnog priručnika...

Čini se da ipak možete naučiti nešto od žene koja voli grudi jednako kao i vi: lezbijke imaju češće orgazme od heteroseksualnih žena, pokazalo je novo istraživanje sa Sveučilišta Chapman. Kada su istražitelji ispitivali lezbijke i straight žene o njihovim seksualnim dojmovima prošlog mjeseca, saznali su da je 86 posto lezbijki doživjelo orgazam, za razliku od samo 65 posto heteroseksualnih žena. Štoviše, samo je trećina tih žena doživjelo vaginalni orgazam za vrijeme seksualnog odnosa.

Nije lako dovesti ženu do vrhunca – a čini se kako su lezbijke u tome ipak u prednosti. “One u potpunosti razumiju kako žene doživljavaju seks u fizičkom i psihičkom smislu, pa znaju čemu se više posvetiti tijekom odnosa kako bi sve i završilo orgazmom”, tvrdi autor studije doktor David Frederick sa Sveučilišta Chapman.

Prije nego se obeshrabrite, bacite pogled na njihov seksualni priručnik. Izdvojili smo tri stvari koje lezbijke znaju o ženskom orgazmu – pa preporučamo da naučite nešto od njih.

Savjet #1: Strpljen, spašen
Istražitelji su saznali da je vrijeme trajanja seksa – predigra se računa kao početak – jedan od najtočnijih pokazatelja hoće li ona doživjeti orgazam. Samo je oralni seks ispred ove varijable. Problem je u tome što je muškarci lakše uzbude, pa postoji šansa da sve prerano završi.

S druge strane, lezbijski parovi nemaju problem s vremenom, kaže Frederick. Štoviše, 74 posto lezbijki je navelo kako je prošli seksualni odnos trajao 30 ili više minuta. U isto vrijeme, manje od pola straight žena je dočekalo granicu od pola sata, kažu istražitelji.

Dakle, ciljajte svakako na tih 30 minuta u krevetu, uključujući predigru, predlaže Frederick. Pritom se poslužite s nekim od naših savjeta na tu temu u seks kategoriji, a mi idemo dalje…

Savjet #2: Ključ je u oralnom seksu
Doktor Frederick potvrđuje: ništa bez oralnog seksa. Prema njihovim rezultatima, na prvom mjestu stvari zbog kojih će ona doživjeti orgazam je oralni seks. Nadalje objašnjava kako se lezbijke manje koncentriraju na vaginalni odnos, odnosno više se posvete oralnom seksu kada žele svršiti.

Ostatak teksta pročitajte na menshealth.hr.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj