17 stvari koje možeš očekivati u vezi s odvjetnikom

15/03/2016

Bit će uvjeren da je uvijek u pravu. U svakoj situaciji. Svugdje.

Ako je vjerovati stereotipima, liječnici i odvjetnici definitivno su naš prvi izbor u izboru muškarca iz snova. No je li to stvarno tako? Ako ste ikad spavali s odvjetnikom ili s istim bili u vezi/braku, onda se sigurno možete poistovjetiti s ovih 17 točaka.

1. On je najgori partner za gledanje pravnih drama jer neće prestati govoriti kako „to nije tako kao što oni prikazuju“.

2. Mislit će da je u pravu u vezi svega. Bez obzira je li riječ o srednjem imenu Marge Simpson ili tome tko je zadnji oprao suđe, svojim će tvrdnjama uvjeriti svakog, pa i sebe.

3. Imat će jako čvrsta uvjerenja i, naravno, ta će uvjerenja biti jedina ispravna uvjerenja. „Da, brie je najbolji sir i spreman sam satima raspravljati o tome zašto sam u pravu.“

4. Uvijek će predugo ostajati na poslu i mentalno nikad neće ni otići s posla. Ovo je u jednu ruku dobro jer ćete naučiti cijeniti vaše zajedničko vrijeme koje nije toliko često.

5. Često nećete imati pojma o čemu priča jer su sve njegove priče vrlo detaljne i utemeljene na nizu činjenica. Ili smo to možda samo mi? Razumijete li vi sve o čemu pričaju?

6. Nevjerojatno je samouvjeren i/ili arogantan. Zapravo je teško razabrati je li arogantan ili je doista ima toliku količinu samopouzdanja.

7. Svađalačkog je stava. To mu je posao. Sve što uključuje i najmanji konflikt neće ga zaobići.

8. Cijeni dobra odijela. I to obožavamo.

9. Pozivaju ih na niz fensi evenata koji su ponekad „plus jedan“, a ponekad nisu. Večere, piće, flert s potencijalnim klijentima – ma znate.

10. Mrze gubiti u bilo čemu pa bi vaš potencijalno simpatičan spoj uz „Čovječe, ne ljuti se“ mogao završiti u svađi ili vašem očajničkom potezu da ponovno nahranite njegov ego.

11. Ima vrlo dobro pamćenje. Sve to učenje za polaganje pravnih ispita, pamćenje tisuća i tisuća točaka zakona učinilo ga je apsolutnim bogom dobrog pamćenja. Što je ponekad jako dobro, ali često vrlo loše.

12. Ima sposobnost uključivanja svog očaravajućeg šarma u svakom trenutku, jer je to navikao činiti među svojim kolegama ili potencijalnim klijentima. Zato je apsolutno najomiljenija osoba u vašoj obitelji.

13. Ima nevjerojatne moći uvjeravanja. Zarađuje na tome što manipulira tuđim mislima. Ako on kaže da za večeru idete u kineski restoran, a vi preferirate indijsku hranu, najvjerojatnije ćete ići na večeru u kineski restoran.

14. S njima je uvijek zabavno razgovarati. Sretno s traženjem tema o kojima ne zna puno. Probajte s najnovijom bojom kose Kylie Jenner.

15. Cijene slobodno vrijeme, pa ako mogu nakratko prileći ili otići na jednodnevni izlet, možete se kladiti u posljednji komadić čokolade da će taj izlet biti savršen.

16. Odličan je za objašnjavanje legalnih stvari o kojima ne znate mnogo, a treba vam pravni savjetnik. Nećemo se žaliti na to što imamo svog osobno pravnog savjetnika kad je u pitanju povrat poreza ili mirovinski fond.

17. Pouzdan je – ili tako volite misliti! Ako mora na vrijeme stići na posao/sud/sastanak, potrudit će se ne kasniti i na vaš nedjeljni ručak. Jupi!

Nažalost, ne izgledaju baš svi poput Harveyja Spectora. :(Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj