16 stvari koje nam padnu na pamet kada ne dobijemo odgovor na poruku

09/01/2018

Zašto ne odgovaraš??

Nakon dvije minute: Bilo bi malo čudno kada bi odgovorio baš tako brzo. Ni ne znam zašto još uvijek buljim u ekran, očekujući one točkice. Samo ću zaključati ekran i možda pospremiti mobitel u džep jer sam potpurno mirna i sve je cool.

Nakon pet minuta: *Mobitel vibrira*. Grrr, to je samo glupi grupni mail. Zapravo to je super i korisno. To je još bolje od odgovora na moju poruku.

Nakon osam minuta: Samo ću baciti oko jednom da se uvjerim da je poruka isporučena.

Nakon devet minuta: Palim 'airplane' modei isključujem se. Zapravo, znaš što, vjerojatno upravo stojim u jednoj od onih mrtvih zona i vjerojatno zapravo nemam signala iako su mi sve crtice na ekranu. Poprilično sam sigurna da je to u pitanju i da sam čitala negdje o tom problemu. Samo ću malo prošetati.

Nakon deset minuta: Ok, definitivno imam signala tako da to nije problem. Koliko je uopće prošlo vremena... 10 minuta??! Imam osjećaj kao da svi pogledavaju u mobitele barem svakih 10 minuta. Ma možda je pod tušem ili nešto tako. Dala bih se kladiti da je to u pitanju.

Nakon petnaest minuta: Mislim da ću mobitel prebaciti u drugu sobu. Tako ću provesti manje vremena buljeći u ekran, a i neću doći u iskušenje da mu odgovorim na poruku iste sekunde kada on odgovori meni. Jer to bi bilo čudno. Zar ne?

Nakon trideset dvije minute: Vjerojatno je prošlo par sati otkako sam zadnji put provjerila mobitel, i sigurno je do sada odgovorio. O Bože, prošlo je manje od 20 minuta. Ovo je sad stvarno nezgodno. Možda da mu pošaljem nešto drugo. Možda sam prvi put poslala poruku na koju je nezgodno smisliti odgovor. Ok, definitivno nisam, pa poslala sam samo 'Kako ti prolazi ovaj petak?' Što bih još mogla nadodati? Ma neću slati više ništa!

Nakon sat vremena: Trebala sam jednostavno shvatiti sve znakove - ne sviđam mu se. O Bože, ne mogu vjerovati da sam mu išla slati poruku, sad mi je tako neugodno. Kako to da ne postoji načina da se povuče poslana poruka? Više nikada neću frajerima slati poruke,ovo je bila najgluplja moguća ideja!

Nakon sat vremena i dvije minute: Možda pretjerujem. *scrollam kroz razgovor* Ok, prije 4 dana su mu trebala skoro dva puna sata da odgovori na poruku, a nakon toga smo imali skroz ok razgovor o vremenu. A i ono mi je nekad prošlog tjedna poslao poruku 'Što ima?', ako to nije početak flerta, ne znam što je. Oni jednostavno ne vole maratonska dopisivanja i to je to. Mogu živjeti s tim.

Nakon sat vremena i tri minute: Zapravo ne znam. Meni je stvarno stalo do kvalitetne komunikacije i ako je ovo pokazatelj kako će se stvari odvijati, možda je to znak da između nas baš i neće funkcionirati. Što da je ovo neka hitna situacija, da sam u bolnici ili u bilo kojoj situaciji u kojoj mi je odmah potrebna pomoć. Želim li stvarno da mi potencijalni budući kontakt za slučaj nužde bude osoba koja mobitel provjerava jednom u nekoliko sati?

Nakon sat vremena i četiri minute: Vjerojatno bi ga, da sam u bolnici i da mi je on kontakt za slučaj nužde, doktor zvao, a neki ljudi puno prije reagiraju na pozive nego na poruke. Možda bi se i javio odmah kada bi znao da je naveden kao kontakt u slučaju nužde.

Nakon tri sata: O Bože... je li on možda na dejtu s nekom drugom?!

Nakon tri sata i pet minuta: Pa dobro, nismo nikada definirali da smo službeno u vezi... *otvara Tinder*

Nakon tri sata i šest minuta: Aaaaaaaa, odgovorio je. Da vidimo što kaže! 'Hej, evo ok, tebi?' *bacam telefon*

Nakon tri sata i sedam minuta: Ma nema šanse da nekom trebaju tri sata da natipka tri riječi i stisne 'pošalji'.

Nakon tri sata i dvanaest minuta: *Mobitel vibrira* Aha, sad bi ti htio da ti odmah odgovorim, nakon što si me pustio da prolazim kroz četiri kruga pakla čekajući na tvoju poruku... Kako da ne!

Nakon tri sata, dvanaest minuta i četrdeset sekundi: Ok, odgovorit ću!Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj