10 razloga zašto te još uvijek nije pozvao na spoj

16/06/2015

Nekima je potrebno malo ohrabrenja, a neki bi voljeli da to jednostavno učinite umjesto njih.

1. Stvarno se nada da ćeš ti učiniti prvi korak. Možda mu se stvarno sviđaš, ali je previše sramežljiv, introvertan ili preplašen da bi išta poduzeo. Možda jednostavno ne zna kako. Postoji mogućnost (i nemoj se smijati) da nikad nikoga nije pozvao na spoj. Svaki trenutak koji provedete zajedno, dio njega se duboko nada da ćeš ga zgrabiti s obje ruke i strastveno ga poljubiti.

2. Neće te pozvati nikamo dok nije 100 posto siguran da ćeš pristati. I zbog toga će čekati tjednima, mjesecima, godinama ili koliko je god potrebno. Ponekad ih doista moraš pitati misle li te ikad pozvati van da bi bili sigurni da neće biti odbijeni jer, ako ne pitaš, možda nikad nećeš izaći s njom, ali također nećeš ispasti idiot.

3. Stvarno se boji upropastiti vaše prijateljstvo. Sviđaš mu se u svakom smislu, a vaše se prijateljstvo čini toliko savršenim da se ponekad čini da je bolje ne riskirati takav gubitak.

4. Nedavno je izašao iz ozbiljne veze. Jako mu se sviđaš, ali ispod površine i dalje se krije rijeka melankolije koja teče iz njegovog slomljenog srca i dalje mu skrećući pažnju s djevojke koja ga zaista zaslužuje. Još uvijek se oporavlja od prekida i veze mu trenutno nisu u interesu. Daj mu vremena da se oporavi. Ili se seksaj s njime dovoljno da se sva negativna energija i emocije nastale nakon prekida rasprše u obliku njegovih orgazama. Jedno ili drugo. Svejedno.

5. Nije siguran što osjeća prema tebi. Zna da ti se sviđa, ali još uvijek nije siguran djelite li iste osjećaje. Možda se, u njegovim očima, stvari čine dobrima na trenutke, ali taj dobar osjećaj ponekad nestaje. Iz nekog nepoznatog razloga još uvijek nije siguran želi li s tobom napraviti korak dalje, ali te zasad još uvijek ne želi ni potpuno izgubiti.

6. Jednostavno mu se ne sviđaš. Stvarno ne može jednostavnije od ovoga – ne zove te van jer nije zainteresiran, ne u tom smislu. Dakle, dobre žilete sačuvaj za nekog drugog (ako znaš na što mislimo...ma znaš).

7. Sviđaš mu se i u njemu to stvara neki čudan osjećaj. Možda uopće nije svijestan da je taj čudan osjećaj bezuvjetna ljubav prema tebi, a možda ga i jako podsjećaš na njegovu mamu. Neki osjećaji postoje, ali nije siguran što to točno oni znače.

8. Sviđaš se njegovom najboljem prijatelju. Zna da si luda za njim, ali postoji jedna stvar koja je za muškarce ipak malo važnija od djevojaka, a to su njihovi frendovi. Čak i ako mu se sviđaš, udaljit će se od tebe prije nego nastanu bilo kakvi problemi, a ako je njegov prijatelj stvarno tako dobar kao što on to misli, prepustit će mu te u trenutku kad shvati da ionako nema šanse.

9. Tvoj bivši dečko je jedan od njegovih prijatelja. Postoje zabranjene zone. Poput Černobila. Ili kruga prijatelja tvojih bivših. Čak i ako mu se sviđaš, mora proći znatan dio vremena između tvog prekida i njegovog poziva na spoj kako bi ta ideja bila društveno prihvatljiva.

10. Uopće nije svijestan činjenice da ti se stvarno, ali stvarno sviđa. Možda mu se sviđaš, možda i ne, ali on doslovno nema pojma da ti želiš da te pozove na spoj. Ili si jako suptilna u pokazivanju svojih osjećaja, ili je on slijep. Možda oboje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj