10 razloga da odete na još jedan dejt

28/02/2018

Iako je prvi bio loš!

1 Neutralno mišljenje. Ispričajte prijateljicama sve o dejtu i zatražite mišljenje. Ako se njima svidi, to ne znači da ćete s njim uskočiti u vezu, ali dobre su šanse da zaista zaslužuje još jednu priliku.

2. A s druge strane, briga vas što drugi misle. Pronađite vremena za neku cugu poslije posla pa čak i ako drugi misle da je to gubljenje vremena. Možda se pokaže dobrim potezom.

3. Nervoza. I to tolika da u trbuhu osjećate vrtloge u rangu super oluje. Dogodila se mnogima. Možda u ovom slučaju vama ili dečku s kojim ste bili na dejtu. U tom stanju teško da osoba može razumno razmišljati i reći nešto apsolutno suvislo.

4. Pitanja. Na drugom dejtu još možete postavljati pitanja preko kojih upoznajete osobu. Otkrivanje je zabavno. Ponekad je na prvom dejtu razgovor grozno dosadan, a sad već može biti nešto opušteniji. Ako je razgovor na prvom spoju bio dosadan, to ne znači da je sugovornik bio dosadan (iako može biti taj slučaj) i to vrijedi otkriti.

5. Ukočenost. Vi još nemate onu opuštenost koju vidite kod parova koji sjede pokraj vas dok večerate u restoranu. Naravno da nemate jer za takvo što je potrebno iskustvo i povezanost. Da biste saznali voli li on zelenu salatu i je li mu draže meso od ribe te o čemu voli čavrljati dok gladan čeka da konobar donese naručeno, morate se sresti više puta.

6. Intimnost. Neki dečki na prvom dejtu ni u ludilu ne dolaze do poljupca. Osjećaju se neugodno i ne pada im na pamet dotaknuti vam ruku ili koljeno. Ponekad ćete upravo u tim trenucima kada su dodiri prisutni imati pravi dojam o tome sviđa li vam se netko ili ne. Pravi razlog za još jedan susret.

7. Potencijalno prijateljstvo. Na kraju priče ako ste zaista sigurni da između vas nikada neće biti ništa prisnog na taj način, zapitajte se ima li u njemu potencijala za dobrog frenda. Ako da, taj drugi nazovi dejt bit će tek jedno u nizu ugodnih druženja. A možda ima zgodnog frenda kojeg ćete uskoro upoznati.

8. Loš dan. Sigurno se i vama dogodilo da ste nekog upoznali na dan kad vam baš ništa nije išlo od ruke i u očima te osobe ispali ste smušeni, neorganizirani i tko zna kakvi još. Pa imajte onda malo milosti prema dečku. Možda baš taj dan kad je s vama izašao prvi put nije bio njegov dan.

9. Izgled. Možda vam dečko nije izgledao privlačno na tom nesretnom dejtu kao u trenutku kad ste se upoznali. Pazite da vam se ne dogodi prosvjetljenje kad ga sljedeći put sretnete negdje u prolazu. Pitat ćete se kako je moguće da sad opet izgleda toliko dobro. Razlog za dejt broj dva je tu. Bolje provjerite jer ne vidite svaki put osobu istim očima. Ma sigurno vam se nešto slično dogodilo pa znate o čemu pričamo.

10. Doživjeli ste samo jedan dio osobe. I to je potpuna istina. Ako ste bili u kinu i na večeri, uopće ne znate kako taj frajer funkcionira kad je, primjerice, u klubu ili dok šetate parkom. Upoznajte ga u drugom kontekstu na drugom dejtu. Možda vam se svidi.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj