7 stvari o kojima nemojte pričati odmah poslije s

31/01/2019

...ako ne želite ratnu zonu u svojoj spavaćoj sobi

“Pillow talk” ili razgovor poslije seksa kako ga je opisao Zayn Malik u svom istoimenom hitu je iskren, čist i zločest istovremeno. U krevetu vodimo ljubav, ali i ratove pjevao je Zayn. Istina, ali zašto je to tako?

Tu ključnu ulogu igraju veseli vragolani - vaši endorfini - koji vas uvjere da je ovo najbolji trenutak da pitate kamo vaša veza ide ili je li se on mislio ikada ženiti. E, pa pogodite što - nije dobar trenutak!
Htjeli si mi to priznati ili ne, seks utječe na naše osjećaje i emocionalno smo najviše ranjivi odmah prije ili poslije seksa. Upravo zato ovo nije dobar trenutak za razgovor o ovim temama.

1. Nemojte kritizirati njegovu izvedbu

Niste u školi, nema potrebe za bodovanjem i ocjenjivanjem. Ako vas partner nije direktno pitao, nema potrebe da mu dajete više ili manje detaljne povratne informacije o njegovom seksualnom umijeću.

2. Suzdržite se i od komentara o njegovom tijelu

Ne, ovo nije dobar trenutak da mu kažete da bi možda trebao ponovno krenuti u teretanu! Ako nemate ništa lijepo za reći, nemojte reći ništa!

3. Nemojte spominjati moguće aktualne konflikte između vas

Osjećaj bliskosti koji imate odmah poslije seksa ne znači da biste trebali to iskoristiti da ga pitate zašto se ne sviđale njegovoj mami ili zašto prekjučer nije iznio smeće. Bilo da se radi o ozbiljnom problemu ili benignom problemčiću, ostavite to za neku drugu priliku.

profimedia-0272988182

4. Prošla seksualna iskustva su isto zabranjena tema

Znamo da možda ima stvari koje vas zanimaju, ali ovakva pitanja i usporedbe koje proizlaze iz njih samo će upropastiti trenutak. Opustite se, bit će vremena za vaš istraživački rad.

5. Nemojte iskorištavati situaciju da okrenete vodu na vaš mlin

Ako ga u ovom blaženom trenutku pokušate nagovoriti na nešto na što inače znate da ne bi ni u ludilu pristao, vjerojatno ćete uspjeti, ali će se on kasnije osjećati izmanipulirano i gotovo će vam sigurno zamjerati. Kontraproduktivno, zar ne?

6. Nemojte ih pitati gdje su naučili neki pokret

Vuče li njegovo umijeće korijene iz neke strastvene bivše veze ili masturbacije uz pornografske sadržaje, realno - ne želite znati. Stoga nemojte ni pitati.

7. Ne postavljajte pitanja o vašoj budućnosti

Ako još niste u vezi (a vi to silno želite) ili niste sigurne na čemu ste zapravo, imamo vijesti za vas: o takvim biste stvarima trebale razmišljati i razgovarati prije seksa. Također, ako želite podići vašu vezu na višu razinu (brak, zajednički život, djeca) to zahtijeva ozbiljan i racionalan razgovor, kao i obostrani pristanak. Nemojte ga zaskočiti s tim nakon seksa, ni vi nećete biti sretne ako ga natjerate na nešto što nije želio ili nije imao priliku promisliti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj