Znate li stvarno nanijeti maskaru?

10/05/2017

Ovo je najčešćih 6 pogrešaka. Koliko ih vi svakodnevno činite?

Previše puta umačete četkicu. Kako biste spriječili da vam se trepavice lijepe jedna za drugu, četkicu nemojte „pumpati“; već ju pažljivo izvadite i pokupite malo količinu maskare s dna. Tako ćete spriječiti prebrzi ulazak zraka u tubu kao i sušenje maskare.

Počinjete od gornjih trepavica. Je li vam poznat onaj iritantni trag od maskare ispod očiju zbog kojeg ne izgledamo svježe i uredno našminkano? Taj trag nastaje upravo zbog toga što maskaru stavljate na gornje trepavice, a tek onda na donje. Kako biste postigli savršen volumen, maskaru prvo nanesite gledajući ravno, a zatim ju nagnite lagano ulijevo, pa udesno (cik-cak smjer).

Koristite (pre)staru maskaru. Vodite računa a roku trajanja vaših kozmetičkih proizvoda kako biste izbjegli infekcije. Maskara može potrajati do šest mjeseci, no primijetite li da se počela sušiti i stvarati grudice, obavezno ju zamijenite.

Ostatke maskare ne uklanjate dovoljno temeljito. Prije odlaska na spavanje, pobrinite se da je vaš make up u potpunosti uklonjen. Kad je riječ o maskari, većina djevojaka to ne čini dovoljno dobro, a posebno ako koristite vodootpornu maskaru. Za uklanjanje maskare koristite posebne proizvode koji će to činiti s lakoćom i bez ikakve opasnosti za vašu kožu ili oči. Ne zaboravite, zaostali tragovi šminke potiču stvaranje bora, zato ne budite lijene, već ostatke šminke uklonite temeljito.

Ista maskara ne odgovara svima. Jedna maskara ne odgovara svim oblicima očiju i trepavica. Ako su vaše oči bliže nosu, fokusirajte se na vrhove vanjskih trepavica, dok će udaljenijim očima stajati više slojeva s unutrašnje strane. Četkicu maskare birajte prema tome kakve trepavice želite postići.

Ne uvijate dovoljno trepavice. Uvijanje trepavica može pomoći da vaše trepavice izgledaju veće. Budući da je svrha maskare „otvaranje“ vaših očiju i postizanje zavodljivog pogleda, prije nanošenja maskare, uvijte trepavice uvijačem, a zatim nanesite sloj. 

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj