Znate li da postoji aplikacija koja skida šminku?

16/11/2017

OK, znali smo da postoji aplikacija koja nas šminka uz pomoć filtera (šifra: L’Oréal). Ali, ovaj puta se radi o aplikaciji koja nudi filtere koji šminku skidaju! I to ne samo na fotkama, nego i na video uratcima. OMG!

Da, stiglo je i to. Aplikacija, koja košta jedva 10-ak kuna, koristi umjetnu inteligenciju kako bi dodala ili otklonila make-up filterom šminku s vašeg lica.

(Ne, ne radi se o aplikaciji koja nekim čudom skida šminku s lica prije spavanja, to, naime, ne postoji, LOL:)

Ova aplikacija, koju je kreirao stanoviti ruski poduzetnik Ashot Gabrelyanov ne navodi zbog čega je zapravo u opcije aplikacije uključio i opciju “skidanja šminke”. Jer, iako se radi o zabavnoj aplikaciji, kao što se vidi iz primjera, ideja je zapravo grozna za žene. Jer, mi zapravo nekome skidamo šminku bez njegovog odobrenja.

Na neki način, ova aplikacija zapravo krade našu slobodu odlučivanja o tome kako ćemo izgledati i prezentirati se javnosti. Osim toga, moglo bi se reći i da je antifeministička. Zbog čega, pitate? Pa, postoji li aplikacija koja i muškarcima “skida šminku”? Odgovor je ne, jer muškarci “ne nose šminku”.

Što vi mislite?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj