Želimo li skratiti frizuru ovog ljeta? Razlozi ZA i PROTIV

10/08/2015

Obožavamo dugu, gustu kosu, ali ovih su dana vrućine toliko nepodnošljive da nam se novi trend bob frizura baš nekako dopada. Ipak, poput svake frizure, i slavni bob ima svoje nedostatke.

Ako ste ikad razmišljali o ideji kraće frizure, ljeto je idealno vrijeme! Osim što će vas nova frizura osvježiti, praktična je i oslobađajuća tijekom ljetnih vrućina. No, prije nego se odlučite oprostiti od svojih prekrasnih uvojaka, dobro proučite sve prednosti i mane ove trendi frizure jer povratka neće biti...bar nekoliko godina.

ZA: Manje mučenja oko frizure.

Ako ste spavalica ili se ne smatrate jutarnjim tipom, sređivanje kose rano u zoru može biti poprilično velika tlaka. Osim toga, kratku kosu lako je oprati, a suši se vrlo brzo, pa će vam znatno uštedjeti vrijeme provedeno u kupaonici.

PROTIV: A što s kosom dok vježbate?

Nikako ne volimo ljepljivu i mokru kosu koja će nam se lijepiti na lice dok vježbamo. Ukrotiti kratku kosu zna biti prava muka i veliki, veliki broj ukosnica.

ZA: Neće vam biti vruće.

Kosa koja se lijepi za vrat na velikim vrućinama može biti naporna, baš kao i njezina težina. Skraćivanjem kose osjećat ćete se lakše i poletnije i radovati se dugim ljetnim šetnjama.

PROTIV: Vlažnost je najveći neprijatelj kose.

Vlaga utječe na sve tipove i sve dužine kose, ali tu preferiramo dugu kosu zbog njezine težine. Kratka se kosa lakše kovrča i izvija na vlažnom vremenu, što znači da će ti dani neizostavno biti ni dani u kojima se baš i nećete veseliti svojoj frizuri.

ZA: Možete biti kreativni s ukrasima za kosu.

Frizure za kratku kosu možemo izbrojati na prste. Zato ona od vas iziskuje dodatnu kreativnost – zabavite se trakama, šarenim ukosnicama ili ljetnim cvjetovima za neodoljivu frizuru.

PROTIV: „Loš dan za kosu“ teško je sakriti.

Kad ne stignete oprati kosu ili vas tog dana jednostavno ne sluša, dugu ćete kosu staviti u rep ili svezati u punđu. S kratkom kosom stvari su malo kompliciranije. Budući da je prekratka za vezivanje, morat ćete razmišljati unaprijed kako ne biste izgledali neuredno.

ZA: Skraćivanje kose za potpuni oporavak.

Svako skraćivanje kose je prava detoksikacija za vaše vrhove. Nakon što se riješite svih ispucalih dijelova kose, omogućit ćete joj brži i zdraviji rast.

PROTIV: Morat ćete se češće šišati.

Ako mislite da je kraću kosu lakše održavati, u krivu ste više nego to mislite. Da, ne morate koristiti onoliku količinu proizvoda za njegu koja vam je bila potrebna s dugom kosom, ali se zato morate šišati bar svakih šest tjedana – preporučuju frizeri.

Dakle, što smo zaključili? Svaka je frizura prekrasna na svoj način i svaka će od vas tražiti malo truda i raditi malo problema. Zato, budite hrabri i odvažni i zablistajte sa svojom novom frizurom. Sretno šišanje!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj