Zbog čega je Twitter toliko ljut na Kim Kardashian?

26/06/2019

Ima veze s njezinim novim puderom za tijelo.

Kim Kardashian nas je nedavno počastila novim KKW Beauty proizvodom (koji je BTW. već rasprodan), tekući puder za tijelo Skin Perfecting Body Foundation kojemu je cilj tonirati i ujednačiti ten kože ruku, nogu, općenito tijela: nešto kao photoshop za tijelo. Ovaj proizvod, čini se, kamuflira sve od vidljivih vena, modrica, pa i—u slučaju Kim—psorijazu.

“Koristim ga kada želim naglasiti ton kože ili sakriti svoju psorijazu," napisala je na Instagramu promovirajući proizvod. “Lako dobijem modrice i imam vidljive vene, što sam čuvala kao svoju tajnu već preko deset godina. Naučila sam kako ne biti nesigurna u vezi svoje psorijaze, ali kada imam dane kada je želim jednostavno sakriti, koristim ovaj Body Makeup."

 

Voir cette publication sur Instagram

I’m so excited for you guys to try my new @kkwbeauty Body Collection. It consists of 3 different products (body make up, a liquid body shimmer and a loose shimmer powder). I use them all separately and sometimes all together depending on the look I am going for. This one shown above is the body Make Up. This is what I use most often. I don’t always like my legs to have shimmer on them. I use this when I want to enhance my skin tone or cover my psoriasis. I bruise easily and have veins and this has been my secret for over a decade. I’ve learned to live with and not be insecure of my psoriasis, but for days when I want to just cover it up I use this Body Makeup. My formula is so creamy and buildable and has a smooth satin finish. It builds easily for a more full coverage if needed. It launches 06.21.19 at 12pm pst at kkwbeauty.com #kkwbeauty. Stay tuned for some videos showing how i use it all.

Une publication partagée par Kim Kardashian West (@kimkardashian) le

Kao što Kim kaže, nema razloga da netko bude nesiguran u vezi svoje psorijaze, vidljivih vena, modrica, i ostalog—ali u isto vrijeme nudi opciju prikrivanja make-upom, kao osobni odabir o kojem se ne treba suditi. Naravno, Kim nije izmislila make-up za tijelo. On je popularan već desetljećima, i skoro svaki make-up brend ima svoju verziju proizvoda za kožu tijela, bilo da se radi o bronzeru, highlighter-puderu ili jednostavno puderu za prikirivanje.

Ipak, to nije spriječilo Twitteraše da napadnu Kim (uključujući i Jameelu Jamil) koji smatraju da puder za tijelo šalje krivu poruku, a to je da se vene, ožiljci, modrice i ostale “nesavršenosti” moraju sakrivati. Cijelu eksploziju komentara možete pročitati dolje, a izdvojit ćemo samo neke: “Nevjerojatno je kako su beauty-standardi za muškarce zapravo samo ‘imati lice i nositi neku odjeću’”, ili “Ovo je najgluplja stvar koju sam ikada vidjela. Ponekad moram nositi body make-up na posao i mrzim to. Jer za mene je to samo još jedan primjer kako obitelj Kardashian ženama govori kako nosi dovoljno dobre i kako moraju sakriti i kamuflirati svoje tijelo, umjesto da ge slave.”

Kada ih vidimo tako poredane, čini nam se da su svi na Twitteru protiv novog proizvoda Kim Kardashian, ali ako to uopće išta znači, ima i onih koji ne hejtaju—i smatraju da je nošenje pudera nečija osobna sloboda.

Fotografije: Instagram, Twitter

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj