Zašto su svi ludi za laserskom epilacijom?

22/05/2014

Zašto je voli sve više djevojaka i što o njojtreba znati pitali smo u Poliklinici Bagatin

Koje su, prema vašem mišljenju, tri prednosti laserske epilacije bikini zone?

Nakon što ih se jednom riješite, možete zaboraviti bolne depilacije tog dijela područja, što je za svaku ženu jedan od najosjetljivijih dijelova tijela. Nema više ni urastanja dlačica, a ni crvenih točkica koje ponekad nakon depilacije znaju ostati i po nekoliko dana.

Imate li neke podatke koliko se žena odlučuje za ovu metodu epilacije?

U 2012. godini laserska epilacija bila je treći najtraženiji neinvazivni tretman na svijetu, odmah iza botoksa i dermalnih filera. Ovaj tretman čini 10% svih neinvazivnih tretmana lica i tijela. Nažalost, nemamo podatke koliko se posto žena odlučuje na ovaj tretman. 

Koje se osobe nikako ne bi smjele podvrgnuti laserskoj epilaciji?

Prije laserske epilacije potrebno je detaljno razmotriti anamnezu i dermatološki status. Posebnu pozornost treba obratiti na poremećaje hormonskog sustava ili uzimanje hormonske terapije, eventualno uzimanje drugih lijekova, kronično izlaganje suncu ili umjetnim izvorima UV zraka te fotoosjetljivost. Laserska epilacija se ne radi u slučajevima težih bolesti i ako osoba pije lijekove iz grupe fotosenzibilizirajućih lijekova.

Smije li se laserska epilacija obavljati prije sunčanja?

Ne preporučuje se izlagati suncu mjesec dana prije tret­mana ni posjeti solariju jer nam je cilj da je koža što svjetlija. Što je koža svjetlija, a dlaka tamnija, to su bolji rezultati! Zati ljeto nije dobro vrijeme za odlazak na lasersku epilaciju jer se nekoliko tjedana prije i poslije tretmana ne smije izlagati suncu niti ići u solarij. Najbolje je na lasersku epilaciju krenuti u jesen ili zimu. No ako čuvate kožu od loših sunčevih zraka, nema razloga da na tretman ne krenete i tijekom ljeta! 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj