Zašto ODMAH morate promijeniti svoju britvicu

12/01/2021

Svoju britvicu na životu održavamo puno dulje nego što bismo to zapravo trebali raditi. Zašto je bitno redovito mijenjati žilete objasnila je dermatologinja

Dignite ruku ako svoju britvicu ne mijenjate onoliko često koliko je to preporučeno.

Pa, ako ste imalo poput nas, onda činite sve kako biste joj produljili životni vijek. Isprobali ste sve od baby ulja, redovitog čišćenja, držanja u zamrzivaču, pa sve do upropaštavanja novih traperica jer, hej, one super oštre otupjele žilete.

Jasno nam je, žileti su skupi, ali vas ni to više ne opravdava od toga da svoje mijenjate svakih nekoliko mjeseci, što je posljednje istraživanje kod jedne polovice žena upravo i pokazalo.

Zato smo pomoć odlučili potražiti kod dermatologa ne bi li došli do jasnih odgovora koliko je često dovoljno često.

"Žene bi se svojih žileta trebale rješavati nakon svakih nekoliko korištenja, budući da su sve to vrijeme izloženi velikom broju bakterija", kaže dr. Bowe. "

Prvi znak hrđanja ili otupljenja odnosno sitnih porezotina na koži, trebao bi biti dovoljan alarm da tu britvicu bacite u smeće." Uz to, dr. Bowe savjetuje da britvice čuvamo na suhom i čistom mjestu i da ju redovito čistimo nakon korištenja kako bi ona trajala dulje.

A kad smo kod bakterija i upitnim higijenskim navikama, nikad, ali baš NIKAD nemojte dijeliti svoj žilet s nekim drugim. Sitne porezotine (koje su kod brijanja poprilično svakodnevan slučaj) izrazito povećavaju šanse za zarazom od spolno prenosivih bolesti poput herpesa ili HPV-a.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj