Zanosne boje očiju i usana

20/03/2014

Teški smokey eyes napustite do iduće jeseni i poigrajte se izražajnim bojama...

Dodavanje intenzivnih boja u make-up rutinu nikada nije loša ideja, a pogotovo kada je proljeće koje mami na ulice, šetnje po gradu i razne zabave. Kako biste što bolje isfurali ovaj look, bacite oko na par savjeta koje vam donosimo.

1. Crnim tušem izvucite jako tanku mačkastu liniju koja će pratiti sam korijen trepavica. Naravno, prije nego se bacite na iscrtavanje očiju, nanesite podlogu, puder i rumenilo. Za iscrtavanje linije možete koristiti kremasti tuš ili klasični crni eyeliner s izrazito tankom i preciznom četkicom.

2. Dodajte boje. Kada se crna linija osuši, naglasite ju i podebljajte nekom intenzivnom i bogatom nijansom tuša poput boje mentola, tirkizne, žute ili narančaste. Neka vaše oči budu u prvom planu.

3. Istaknite obrve. Imate li rijeđe obrve ili ih pak želite ublažiti, kistićem ih ''premažite'' puderom u kamenu koji je nijansu do dvije tamniji od vašeg tena. Tako ćete postići dojam urednih i iznimno prirodnih obrva koje će se stopiti s ostatkom lica.

4. Dodajte boje usnama. Bez obzira na to što ste na kapke nanijeli koloritno bogat tuš, dopušteno je i usne naglasiti jednako intenzivnom bojom. Dapače, ove je sezone to veliki hit. Kombinirajte tirkizni tuš s ružem za usne u boji fuksije, narančasti tuš sa svjetlo crvenim ružem te žuti tuš s narančastim ružem. Igrajte se bojama jer su dani kada je bilo dopušteno nanošenje intenzivne boje na samo jedan dio lica, odavno iza nas.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj