Odgovori na najčešća beauty pitanja na Googleu

08/06/2018

Jer, mi imamo odgovore na sva vaša beauty-pitanja.

Imamo prijatelje u Googleu koji su nam “istražili” koja se pitanja najviše “googlaju” u njihovoj tražilici, a tiču se ljepote. Evo što smo saznali.

Vi pitate, mi odgovoramo.

P. Volim mat efekt, ali mi mat ruževi isušuju usne. Što da radim?

O. Jedini način da se izbjegnu ispucane usne (u nesretnoj kombinaciji s mat teksturom) jest da se prije nanošenja boje napravi dobar piling usana i potom nanese melem, a tek potom nanesite boju. Umjesto ruža, odlučite se za mat sjajila za usne koja sadrže formule s više vlage od ruževa.

LIPSTICKS

 


P. Svakog jutra budim se s velikim plavim koloturima ispod očiju. Ima li tome lijeka?

 

EYECREAM

O. “Dok spavamo, naše tijelo ulazi u ‘sleep mode’ i aktivira se limfni sistem”, kaže Emma Hobson, edukacijska menadžerica u International Dermal Instituteu. “To može rezultirati viškom tekućine koji se manifestira ‘edemima’ na koži, a mi to vidimo kao oticanje. Takvo oticanje koje se pojavljuje ispod očiju nazivamo podočnjacima. Rješenje: držite dvije žlice uvijek u frižideru te ih svakog jutra prislonite ispod očiju i držite nekoliko minuta. Pomoći će i masaža tog područja te, naravno, preparati za oko očiju koji sadrže kofein.


P. Želim sama urediti svoje obrve. Imate li savjet?

O. Kristin Fisher, stručnjakinja za obrve, savjetuje: “Počešljajte obrve prema gore u smjeru sljepoočnica. Nakon toga promotrite obrve i procijenite gdje su najgušće – to je vaš prirodni oblik. Uredite obrve izvan prirodnog oblika, neka donji dio bude pravilnih linija, a gornji dio dirajte samo ako je potrebno”, kaže Fisher.


P. Zašto uvijek dobijem prištiće na vratu i leđima, a nikad na licu? Nije da se bunim, ali ne razumijem zašto se to događa.

O. “Zato što su te vrste prištića (na vratu i leđima) češće prouzročene adrenalinskim i kortizolskim stresom”, tvrdi Hobson. Nismo psiholozi, ali provjerite je li to možda od stresa. Drugim riječima, prestanite se živcirati i napokon se odmorite!


P. Koji je najbolji način za skidanje vodootporne maskare i tuša za oči?

O. “Najnježniji način: uzmite pamučnu vatu i malo odstranjivača na bazi ulja”, kaže King. “Umjesto trljanja, prislonite vatu na kapak i pustite nekoliko sekundi da odstranjivač rastopi teksturu tuša ili maskare pa tek tada ‘potegnite’ preko oka.”

BRONZE


P. Imam zaista jako blijedu kožu. Mogu li nositi brončani puder?

O. “Najbolji način da osjenčate ili dodate boju svom tenu jest da zaboravite bronzer i uzmete puder koji je dvije nijanse tamniji od vaše uobičajene boje”, savjetuje vizažistica Heidi-Scarlett King.

NOKTI NAILS


P. Upomoć, zanoktice su mi skroz ispucale!

O. Alison Bowhill-Hayes, stručnjakinja Sally Hansena, kaže: “Zanoktice nemojte rezuckati niti gristi. Nemojte raditi ništa što odvaja zanoktice od noktiju. Umjesto toga, nakon tuširanja ili kupanja malo ih pogurajte prema gore i njegujte ih specijalnim kremama ili uljima.”

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj