YSL Mon Paris

06/09/2017

Posljednji miris kuće YSL posvećen je Parizu, gradu zaljubljenih u koji ćete se zaljubiti, kao i u parfem!

O LJUBAVI

Pariz. Panorama s krovova kuća. Pogled prema dolje…gubiš ravnotežu, osjećaš vrtoglavicu. Padaš sve brže i brže u opasnoj vrtnji, zasigurno prema nečemu konačnom. Iz slobodnog te pada spašava nečija ruka. Ljubavnik ili ljubavnica. Netko čiji te je pogled magnetski privukao i ponukao na skok u nepoznato. Taj je dodir poput strijele koja probada srce. Mijenja te iz temelja i prenosi u intenzivno, nadzemaljski lijepo emocionalno stanje prožeto toplinom, lakoćom i sigurnošću. Život juri pored tebe, no vrijeme kao da stoji. Kakav užitak, barem na trenutak. Trenutak, kojem ćeš se uvijek spremno prepustiti.

Nadahnut Parizom, gradom zaljubljenih, YSL Beauté predstavlja senzacionalni doživljaj suvremenog života kroz intenzivnu ljubavnu priču koja ne zna za strah i euforično se prepušta trenutku.

YSL Mon Paris 6

Znatiželjni i intuitivni po prirodi, moderni ljubavnici nisu sputani lancima nekadašnjih očekivanja i pravila. Slobodno izražavaju svoju seksualnost i emocije, ne zamarajući se propisanim obrascima ponašanja. 

Ona je avangardna i nevjerojatno senzualna, a njezina je ljubavna priča neuhvatljiva – prestaje, a zatim opet iznova počinje u trenucima kada se sanjarenje susreće sa slobodom. Cijeni neovisnost, poigrava se strašću, odvažno se prepušta ljubavi.

Pariz je njezin duhovni dom. Koji je još grad tako otvoren kada je u pitanju ljubav, tako prožet antikonformizmom, tako netolerantan na mržnju? Sloboda je uklesana u same temelje Pariza, a bez slobode nema ni ljubavi.

Neka te žudnja danas odvede u novom pravcu. Othrvaj se rutini. Iskusi vrtoglavo uzbuđenje osjećajući kako ljubav preplavljuje sva tvoja osjetila i vodi te na putovanje prema nepoznatim strastima duše. Mon Paris.

KARTA GRADA ZA LJUBAVNIKE

Zanosan. Prodoran. Neponovljiv. Intenzivan. Strastven. Senzualan. Pariz.

Monsieur Saint Laurent doživljava Pariz kao utjelovljenje iskrenosti, strasti i čiste emocije, kao grad koji se protivi društvenim normama i slavi slobodu. Pariz je za njega vječni simbol ljubavi i nepresušan izvor inspiracije ne samo u radu, već i u životu – sve Saint Laurentove kreacije prožete su snažnim pulsom ovoga grada. U Parizu je sve moguće.  

„ [..] Za ovaj sam parfem odabrao tvoje ime jednostavno zato što nema ljepšega. Zato što te volim. Moj Pariz.” 

Yves Saint Laurent

Grad u kojem ne postoje ograničenja. Spontan i intenzivan, Pariz je grad ljubavnika – daruje im slobodu i razumije njihove želje. On nije samo kulisa njihove ljubavi, on je potiče. Ohrabruje ih da se prepuste ludoj, intenzivnoj ljubavi koja izaziva vrtoglavicu. Od grandioznih zdanja do skromnih potkrovlja, od popločanih ulica do skrivenih dvorišta… u svakom se udahu osjeti dašak Pariza. On je poput moderne ljubavi koja nas sasvim obuzme, a mi joj se spremno prepuštamo.

Mon Paris: miris grada prožetog putenim užicima; opsesivno prepuštanje ekstremnoj ljubavi u gradu koji razumije jezik strasti. Miris za moderne ljubavnike širom svijeta, nadahnut samom suštinom Grada svjetla. Uhvati trenutak i odvaži se na prepuštanje strastvenoj, opojnoj ljubavi koja izaziva vrtoglavicu.

YSL Mon Paris 2

BLISTAV, RAZORUŽAVAJUĆ, PUTEN

NOVA INTERPRETACIJA CHYPREA

Vrtoglava ljubav ostavlja vrtoglavi trag. Mon Paris je subverzivna reinterpretacija tradicionalnog  chyprea; miris koji osobu koja ga nosi obavija svježim valom strastvenog blještavila. 

Klasični chypre tonovi koje tradicionalno odlikuje prekrasna, no stroga struktura predstavljaju utjelovljenje retro pariškog šika. Mon Paris iz temelja mijenja originalni koncept: stvara novu prozračnu harmoniju uvodeći odvažan i nadasve opojan bijeli chypre koji odgovara modernom viđenju ljubavi.

Rezultat je ultramoderan i sasvim originalan chypre, djelo triju vrhunskih tvoraca parfema: Oliviera Crespa, Dore Baghriche i Harryja Fremonta. 

U želji da kreiraju drugačije iskustvo, okrenuli su leđa uobičajenim strukturama chyprea te se poigrali novim materijalima i osjetima. Mon Paris krasi upečatljiva senzualnost i prozračni cvjetni akordi koji čine moderan, cvjetno-voćni chypre: uzbudljiv, zavodljiv i jednostavno očaravajući.

Čaroban i neodoljiv, novi bijeli chypre će vas očarati već u prvom trenutku zahvaljujući svojoj iznimnoj čistoći – poput kristala u kojem se pačuli povezuje s blistavo bijelim notama prožetim senzualnim mošusom.

Tamo gdje je tama, mora postojati i svjetlo; tamo gdje biste očekivali slatkoću, iznenadi vas seksualna privlačnost. Baš kao što se zaljubljenima cijeli svijet okrene naglavce, i s mirisom Mon Paris sve je drugačije.

VRTOGLAVI AKORDI

Dva nova akorda tvore upečatljiv bijeli chypre. 

Cvijet datulje od davnih je vremena predmet obožavanja i strahopoštovanja  zbog svojih očaravajućih karakteristika, koje dolaskom noći poprimaju izraženiju seksualnu notu. U postupku izrade parfema korištena je tzv. headspace tehnologija kako bi istaknula njegova skrivena hipnotička svojstva. 

YSL Mon Paris 1

Donje note krasi jasna bjelina koja ostavlja dugotrajan i intrigantan mirisni trag zahvaljujući čak dvjema različitim vrstama pačulija koje se izvrsno nadopunjavaju. Esencija pačulija dolazi iz Gvatemale, a omiljena je zbog prepoznatljivih drvenasto-jantarnih podtonova. Iz Indonezije dolazi poznato srce pačulija, prožeto pikantnom toplinom. Ove se dvije vrste sjedinjuju u moćan akord koji ostavlja dugotrajan trag žudnje, a u kombinaciji s iznimnim mošusnim notama pretvaraju se u jedinstvenu strukturu koja odiše prozračnom i čistom bjelinom. Klasični kod je prošlost: upoznajte novi, vrtoglavi akord.

„OBRNUTA” STRUKTURA 

Otmjen poput smokinga, lepršav poput košulje s mašnom, blistavi Mon Paris spretno balansira između seksa i senzualnosti kroz izvrnutu strukturu klasičnog chyprea. Nezamislivi spoj protočnosti i kontrole očarava svojom eklektičnošću baš kao i ljubav koja ga nadahnjuje.

Svaki od tvoraca parfema u zajednički je rad unio osobne kreativne elemente. Olivier Cresp pridonio je idejom o reinterpretaciji tradicionalnog chyprea, izloživši moderni koncept čistog, prozračnog i vrtoglavog chyprea. Harry Fremont želio je kreirati miris koji se otvara i blista iznutra, zahvaljujući sjaju cvjetnih nota koje prožimaju miris. Dora Baghriche obavila ga je svježim notama sofisticirane elegancije, temeljenih na njezinom bogatom znanju i iskustvu vezanom uz mirisni potpis chyprea. 

YSL Mon Paris 3

Kako započinje novo poglavlje priče o chypreu? Otvara ga glavni akord energičnog bergamota iz Kalabrije, prožet svježim akordima maline i jagode. Note kruške daju mu prozračnu sočnu notu – neočekivani korak prema euforiji.

Što se nalazi u srcu? Umjesto da se, kao što je to uobičajeno za chypre, osjeti postojana i čvrsta jezgra, srce parfema Mon Paris je transparentno, prozračno i čisto te struji kroz čitav miris poput zrake svjetlosti. Kombinacija prozračnog akorda božura, raskošnog apsoluta jasmina sambaca i daška jasmina iz kineske pokrajine Yunnan stvara pravu eksploziju raskošne i blistave ženstvenosti koja datulju obavija čarobnom svjetlošću, smirenu zemljanom toplinom pačulija. 

Posljednji akord. Još jedan odmak od tradicije. Kod mirisa iz ove skupine mošus se obično javlja samo u baznim notama, no ovdje se vibrantna eksplozija mošusa vibrira provlači kroz sve note, od gornjih do donjih i natrag. 

Ključnu ulogu imaju tri senzualna bijela mošusa koji se u složenoj igri stapaju s bijelim cvijećem, obavijajući opojni chypre prozračnom, bijelom svjetlošću. Cvjetno srce parfema protkano je kristalno bistrim daškom svježine, dok blistavo jasan pačuli donosi neobičan osjećaj čistoće.  

Cjelokupnu kompoziciju zaokružuje senzualan i topao mineralni ambrox koji donosi neosporan osjećaj luksuza. Baš poput smirujućeg zagrljaja ljubavnika, uravnotežuje blistavu narav mirisa Mon Paris te ga obavija raskošnom elegancijom i jedinstvenim stilom, daleko od mračne i turobne note mahovine.

Ukupni dojam? Izrazito suvremena, vrtoglavo raskošna vibrantnost. Čistoća mirisa koja ruši sve granice. Jasna i blistava bjelina.

Rođen je novi chypre. 

PRVI KORAK U ZAVOĐENJU

Slatka subverzija. Senzualna postojanost. 

Parfemska bočica Mon Paris, nadahnuta onom originalnog mirisa Paris, zasigurno će osigurati mjesto među legendarnim dizajnima bočica mirisa YSL. Iza staklenih ploha krije se dragocjen ružičasti eliksir, ispisujući mirisnu odu ženi koja nosi Mon Paris - rokerskog stava i jedinstvenog, profinjenog stila.

YSL Mon Paris 5

Dizajnerica parfemskih bočica Catherine Krunas nadahnuće je potražila u starim crtežima klasične mašne koja se veže na vratu košulje, tzv. lavallière, koju je reinterpretirala kao metaforu moderne ljubavne priče na vrhuncu strasti. Isprva sputana, u snažnom zavodničkom zanosu odvezuje čvor, simbolički oslobađajući ljubavnu napetost.

Iznimno moderna i cool, mašna na vratu bočice izrađena je od meke svilene vrpce, s dva rokerska kožna čvora i profinjenim zlatnim logom YSL Cassandre.

Oblik bočice je pravokutan i podsjeća na le smoking, gornji dio klasičnog odijela. Masivno staklo odražava odvažnost i dragocjenu tekućinu koja se krije unutra. Rubovi i kutovi lagano su zaobljeni, dajući joj notu ženstvenosti – poput mekih ženskih ramena u opuštenom zagrljaju ljubavnika.

Bočica u ruci odaje dojam iznimne čvrstoće. Staklo je ukrašeno elegantnim rubovima – tri vodoravna pri dnu i dvanaest okomitih koji se uzdižu prema gore i spajaju na vratu bočice, stvarajući trodimenzionalni efekt i reflektirajući svjetlost, strast i neodoljive osobine žene koja nosi Mon Paris.  

DVA SRCA KOJA KUCAJU KAO JEDNO 

Strastveni ljubavnici predstavljaju Mon Paris.

ONA: Crista Cober

YSL Mon Paris 13

Kanadski model, sudionica globalnih reklamnih kampanja i lice s naslovnice brojnih modnih časopisa. Živi u New Yorku, a tijekom desetogodišnje karijere često putuje i istražuje gradove širom svijeta. Utjelovljuje slobodni duh i YSL ženu par excellence. 

 

ON: Jérémie Laheurte

YSL Mon Paris 11

Ovaj je pariški glumac najpoznatiji po filmu „La Vie d’Adèle” („Plava je najtoplija boja”) redatelja Abdellatifa Kechichea. Za ulogu osjećajnog i brižnog partnera primio je brojne pohvale filmskih kritičara. Kao buntovnik i sanjar, voli svirati klavir, posebice Chopinova djela. Na brojnim je modnim revijama redovito zapažen zbog enigmatičnog izgleda, koji je istovremeno moćan i ranjiv. U filmu o mirisu Mon Paris ne boji se istražiti svoju senzualnu stranu te se upušta u igru odupiranja i prepuštanja, ne mareći o tome što drugi misle. Potpuno se predaje svojoj ljubavnici. Odjeven u crno-bijelu kombinaciju, istinski je prototip YSL muškarca i pravi Parižanin koji poznaje sve skrivene kutke svojega grada. 

KREATIVNOST NA DJELU 

Upoznajte nadahnuti kreativni tim koji je osmislio vizualnu kampanju za MON PARIS. 

FOTOGRAF: Billy Kidd

Billy Kidd, porijeklom s Floride, danas je jedan od najtraženijih mladih talenata. Dobio je posebno dopuštenje kako bi Cristu Cober i Jérémija Laheurtea fotografirao na krovu Pariške opere. Veći dio snimanja proveo je nesigurno balansirajući na samom rubu krova, dok ga je asistent čvrsto držao za rame kako bi spriječio pad. Majstorski je zabilježio grandioznost, povijesni značaj i energiju ove inače nedostupne lokacije, utkavši osjećaj opasnosti, čistoće i strasti u vrtoglavu ljubavnu priču o mirisu Mon Paris.

KAMPANJA: We Are From L.A.

We Are From L.A. je kreativni dvojac koji čine Clément Durou i Pierre Dupaquier, umjetnici sa savršenom vizijom za kampanju koja prati Mon Paris. U njihovom je radu prisutan duh avanturizma, zabave i senzualnosti, a najpoznatiji su kao dobitnici nagrade Grammy za najbolji glazbeni video za pjesmu „Happy” Pharrella Williamsa. 

OČARAVAJUĆI POLJUBAC

Živopisni prikaz moderne ljubavne priče. Senzualna. Impulzivna. Ustaljena očekivanja i uobičajene gradske vizure prikazane su kroz sasvim svježu perspektivu, dok se vijest o strastvenoj novoj ljubavi pronosi svijetom.

Krov Pariške opere. Stanica metroa. Zagrljaj u vrućoj atmosferi noćnog kluba. Mjesta radnje kao stvorena za dvoje protagonista filma MON PARIS, koje igraju enigmatična Crista Cober i zagonetni Jérémie Laheurte.

Izgubljeni u strastvenom zagrljaju, lutaju Parizom koji ovdje izgleda sasvim drugačije. Prepuštaju se poljupcima i vrtoglavoj ljubavi. U potpunosti gube osjećaj za prostor i vrijeme, klizeći pariškim ulicama ususret strastvenoj avanturi. Za njima ostaje samo blistavi trag senzualnosti i prozračne svjetlosti.

YSL Mon Paris 12

"YSL Paris je nadahnuće za sve buduće ljubavnike."

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj