YSL Libre

08/11/2020

YSL Libre ove je godine nominiran za Cosmopolitan Beauty Awards 2020. u kategoriji Uniseks parfem godine.

Ona je manifest. Potpis. Način postojanja, način da kažemo „ne”. Preferiranje uvjerenja pred sigurnošću. Pretvaranja crne u boju. U žar svjetlosti. Način življenja bez poricanja i skrivanja, već otkrivenje sebe isticanjem.

Otkrijte novi miris slobode. Miris koji se temelji na muževnoj lavandi i ženstvenim, senzualnim, gorućim notama narančina cvijeta. Jedinstven spoj stvara neusporedivo vibrirajuću notu. Ovaj jedinstveni spoj nota nalazi se u arhitektonski dizajniranoj bočici kojom dominira logotip Cassandre brenda Yves Saint Laurent Beauté.

YSL LIBRE

Kao sve velike dizajnerske kreacije, i ovaj parfem svoju uglađenu strukturu gradi na tenzijama. Između seksipila i kul osjećaja. Jedna istinski muževna struktura s ultraženstvenom srži. Elegancija Pariza i živost New Yorka, gdje su ga osmislili majstori kreatori parfema IFF-a, Anne Flipo i Carlos Benaïm.

Libre predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka Anne Flipo bila je taj stil rodno zaokrenuti u ženski miris, baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu odlučio dati ženski kroj.

Za Libre je Anne prilagodila ključni sastojak fougèrea kako bi naglasila njegovu ekstravagantnost sa srži veličanstvene lavande iz Provanse, dovodeći najtoplije i najslađe slojeve te esencije do punog izražaja.

Kada je Carlos Benaïm kreirao najsenzualniji i najčišći miris cvijeta naranče koji je ona ikada osjetila, razotkrivajući skriveni i zapaljivi temperament slatkog bijelog cvijeta, Anne se odmah zaljubila.

Vanilija s Madagaskara uz jednu klasičnu notu ambergrisa, grisalva, utjelovljuje ženstvenost fougère sastava i njegovom cvjetnom srcu daje žarki intenzitet slatke ovisnosti.

YSL Libre

Nakon 7 godina i preko 1500 varijacija u savršenom oblikovanju njezinih bujnih akorda, LIBRE je kreiran u susretu dvoje majstora kreatora parfema. Jasna i glatko oblikovana poput jednostavno oblikovanog odijela ili noge u visokoj potpetici. Uzvik. Plamen. Snop svjetlosti.


Fougère u rodno izazovnom ruhu
Najstarija je to moderna obitelj mirisa budući da je prva u kojoj su integrirani sintetički sastojci poput vanilina i kumarina (aromatski element tonkovca). Radi se također o rodno najizazovnijoj kreaciji s obzirom na to da je prvo ponuđena ženama prije nego što su je prigrlili dendiji. Aromatski stil svoje ime vuče od prve kreacije svoje vrste, Fougère Royale Paula Parqueta (Houbigant, 1882.) i temelji se na hladnom, rumenom geraniju, svježoj aromatičnoj lavandi, kumarinu s prizvucima badema, kao i hrastovoj mahovini. Otada je inspirirao bezbroj muževnih klasika. LIBRE predstavlja preokret Anne Flipo i Carlosa Benaïma i povratak izvornom ženskom porijeklu.

KREATORI PARFEMA. MUŠKO-ŽENSKI DUO

Anne Flipo Portrait

ANNE FLIPO JE... LIBRE

Kao pariška polovica Libreovog mirisnog tima iz snova, Anne se snalazi kao riba u vodi. U dobi od petnaest godina dobila je svoju prvu cvjetnu ljubav: cvijet naranče. Njezin najdraži stil bilo bi žensko odijelo Yves Saint Laurent zato što se u njemu osjeća seksipilnije, autentičnije, ženstvenije... Slobodnije.

Anne je rođena na sjeveru Francuske, u Pikardiji, i tamo je u obiteljskom vrtu i kuhinji razvijala svoje mirisne receptore prije nego što je otišla studirati u Versailles na Međunarodni institut za parfeme, kozmetiku i arome ISIPCA. Od tada je pod svojim potpisom razvila hitove, kao i kultne favorite.

Njezina iskrena i intimna povezanost s prirodnim sastojcima, iskusne ruke u rukovanju visokotehnološkim materijalima i sa stilom vođenim emocijama; sve joj je to donijelo titulu majstorice kreatorice parfema u IFF-u. Odličje koje je primila istog dana kada je saznala da će njezina budućnost postati Libre.


CARLOS BENAÏM JE… LIBRE

Carlos Benaim

Carlos Benaïm rođen je u zemlji koju je Yves Saint Laurent jako volio, Maroku, i možda ga jest New York posvojio, ali on u svoje kompozicije uvijek dodaje svoj senzualni mediteranski štih. Ovaj uspješni slikar s modnim kreatorom dijeli dubinski osjećaj za boje.

Carlosa je u misterije botanike u Tangeru prvo uveo otac, farmaceut koji je razvijao vlastite esencije. Prošao je obuku legendarnog kreatora parfema Ernesta Shiftana, a danas je u industriji priznat kao jedan od najvećih i najboljih majstora kreatora parfema.

Dobitnik je devet nagrada Fragrance Foundation za svoje skladne mirise, a 2014. je primio i nagradu za životno djelo kao kreator parfema godine. Ovaj je majstor kreator parfema, kao američka polovica kreativnog dvojca, u Libre uložio svoje tehničke vještine koje nemaju premca, kao i talent za bogate i difuzivne mirise.

1,00_NEW-FEM_SL_ING_210x210-RVB

#IAMLIBRE #JASAMLIBRE

Isprobali ste ovaj proizvod?

Dajte mu glas ovdje.

I.P.

Novo

Komentiraj