YSL: jeste li Black Opium žena?

09/09/2015

Kada je YSL Beauté 1977. godine premijerno lansirao OPIUM, na umu je imao vrlo svojstveni tip žene: elegantnu, šik, inteligentno i očaravajuće ljepote; pripadnicu sofisticiranih društvenih krugova, koja ostavlja trag u životu svih koji su je upoznali.

Žena današnjice. Još uvijek s dječačkom nonšalantnošću koja proistječe iz poznavanja same sebe i onoga što želi. Stalno nadograđujući svoju osobnost, jednostavno se usijeca u našu podsvijest. Dramatična i nemirna duha, predstavlja složenu kombinaciju svjetlosti i tame, ženstvene senzualnosti, razigranosti i ozbiljnosti u isto vrijeme.

Impulzivna je i uvijek u pokretu, a najbolje se osjeća u gradu - ritam urbanog života odgovara njezinoj spontanosti. Poput urbane lavice na gradskom safariju, žudi za avanturom; što li će biti njezina sljedeća fiksacija: ljubavnik, mjesto, zamisao?

Pršteći od adrenalina, s ushitom kroti valove i otvara vrata životu ispunjenom uspjesima i superlativima. Poseban zanos koji preplavi njezino biće kada dobije što želi njezina je glavna nagrada. Ništa joj ne stoji na putu i ne pristaje na kompromise. A to joj dobro stoji.

Ona je BLACK OPIUM žena.

„Kao kad pada kiša,
a sunce još uvijek sja…
je l' ti poznat taj osjećaj?
LJUBAV. POŽUDA.
Ovo je još intenzivnije.
Ostavlja TRAG na mojoj KOŽI,
prožima moje tijelo poput smijeha.
I slutim da će se nešto ludo dogoditi.
LUDO DOBRO.
Šapni mi…“

y

MAGNETIČNOST

Privlačan i opojan poput duha suvremene Yves Saint Larent žene: vatren, dinamičan, energičan i u trenu osupnjuje. Svojstven i originalan. Za takvu silu postoji samo jedan naziv: BLACK OPIUM. Moderan naziv za opasnost, naziv BLACK OPIUM već na prvu tjera na preuzimanje rizika, koketiranje sa zabranjenim, tjera nas na nešto što ne bismo smjeli činiti; riječ je o osjećaju žudnje i želji da nikada ne završi.

Kontradiktorni koncept koji spaja dva svijeta. Magnetičan je poput duha suvremene Yves Saint Larent žene: vatren i upečatljiv poput gradskih svjetala u kontrastu s noćnim nebom, blistav poput dijamanta. Osvaja od prvog trena: šokantan je, a istovremeno poznat, bezvremenski i moderan.

Poput mirisa koji predstavlja, teško ga je opisati samo iz naziva. CRNA je boja koja zapravo i nije boja, već kontradiktorni koncept koji osobi koja je nosi pruža stav 'Sa mnom nema šale!', bez obzira odražava li takav stav zahvaljujući kožnoj 'bajkerskoj' jakni posuđenoj od ljubavnika ili crnoj olovci za oči koja odaje da je tulumarila cijelu noć. Neodoljive privlačnosti i urbanog izričaja, naziv OPIUM sinonim je za mističnost i obećanih putovanja. Glasan je poput bas gitare. Raskošan s osjećajem zabranjenog, nesputanog i dubokog.

Zajedno čine moderan, elegantan i bezvremenski duo. BLACK OPIUM je ulaznica za backstage, karta za VIP događaj, britka tama osvijetljena zvijezdom koja se u njoj krije. Bezvremenski, snažan i smion naziv, strastven i razigran.

ZABRANJENI NEKTAR

Izaziva ovisnost poput prvog gutljaja kave, a s magnetičnim bijelim cvjetovima koji obavijaju cijelu kompoziciju, ovaj orijentalni miris nove generacije predstavlja radikalno odstupanje od strukture klasičnog parfema - inspiraciju umjetničkim pokretom igre svjetlosti i sjene, s naglaskom na kontrast i napetosti.

Poigravajući se neskladom između gorkog akorda zrna kave, sastojka koji nikad dosad nije u tolikoj mjeri korišten u ženskom parfemu, i vedrih bijelih cvjetova, BLACK OPIUM donosi osjećaj zanosa, na granici ekstaze.

Najprije slijedi razbuđivanje. Nota zrna kave djeluje snažno i prodorno, uzdrmavši sva osjetila. Potom slijede mekše i ženstvenije note bijelih cvjetova jasmina sambaca i narančina cvijeta, s opojnim i odvažnim finišem božanstvene vanilije i drvenastih nota cedrovine i pačulija, koje zaokružuju miris i pružaju mu dubinu i tajanstvenu eleganciju.

Drzak? Možda. Neodoljiv, magnetičan?
Zasigurno.

ROCK BLACK OPIUM: MUZA

Londončanka Edie Campbell krasi naslovnice diljem svijeta: pobjednica je natječaja za Model godine 2013. i redovito je možemo vidjeti na modnim pistama u četiri glavna centra modne industrije.

U ulozi ambasadorice BLACK OPIUMA savršeno utjelovljuje ovaj prekrasan i osebujan miris. „Twiggy svoje generacije“ samo je jedan u nizu epiteta koji su joj dodijelili modni kritičari, a s obzirom na interes najvećih imena iz svijeta mode, pred njom je blistava, uzbudljiva i duga karijera.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj