Vrijeme je da zauvijek pobijedite celulit!

22/05/2015

Nažalost ne postoji čarobna pilula koja bi nas riješila narančine kore, no neke navike i malo truda dovest će vas do željenih rezultata!

Da se razumijemo, doista postoji mogućnost, iako malena, da ste jedna od rijetkih sretnica koja nema celulita. No kako biste bili sigurni, uštipnite sva sumnjiva mjesta - ako pritom osjetite bol i koža vam poprimi izgled narančine kore, na vašu veliku žalost - pronašli ste ga!

Kako biste što lakše pobijedili celulit, idealno bi bilo priuštiti si tretmane limfne drenaže. Zahvaljujući njima popravit će vam se protok limfe, a time i cirkulacija, a što će doprinijeti nestanku masnih stanica. No ako si odlazak na takve tretmane ne možete priuštiti, svakako biste trebali isprobati fitoterapijsku kupku. U kadu tople vode dodajte 1 kilogram morske soli i 20-ak kapi ulja kopra. Namačite tijelo u pripremljenoj kupki 20 minuta, a zatim noge istuširajte hladnom vodom.

Nipošto nemojte tijelo mučiti raznim dijetama koje obećavaju ekspresne gubitke kilograma u kratkom vremenu. Čak ako vam i dijeta pomogne sa skidanjem suvišnih kilograma, velika je vjerojatnost da će nakupine celulita i dalje ostati. Umjesto isprobavanja raznih dijeta, pazite na prehranu i jedite zdravo. Koliko god je moguće, smanjite unos soli, začina, masti i slatkiša. Tjesteninu i kruh jedite u umjerenim količinama, po mogućnosti integralne. Jedite što više voća, povrća i žitarica bogatih vlaknima.

Vjerovali ili ne, stres, koji je danas sveprisutan, može utjecati i na celulit. Nesanica, probavni problemi i problemi s cirkulacijom, mogu poremetiti rad nadbubrežne žlijezde što može dovesti do pojačanog lučenja hormona koji usporavaju metabolizam. Nastojte u organizam unositi što više namirnica bogatih magnezijem koji ima umirujući učinak. I naravno, nastojte izbjegavati stres koliko god možete.

U borbi s tvrdokornim celulitom odmoći će vam visoke pete. Sva obuća s petom povišenom više od 4 centimetra omest će cirkulaciju. Cirkulaciju će ugroziti i potpuno ravna obuća, kao i obuća s remenčićima prejako stisnutim uz nogu. Izbjegavajte nošenje visokih potpetica ako vam to nije nužno. Ako ih već morate nositi, nakon izuvanja upotrijebite masažer za stopala kako biste poboljšali cirkulaciju.

I na kraju - povećajte fizičku aktivnost. Svaka je aktivnost dobra, a osobito je preporučljiva bilo koja aktivnost koja uključuje vodu budući da ćete dodatno djelovati na celulit hidromasažom. Plivajte, ronite ili krenite na aqua-aerobik.

Ono što je najvažnije - nemojte lako odustati. Ne dajte da vam obeshrabri izostanak rezultata. Celulit neće nestati preko noći. Ali budete li se pridržavali svega navedenoga, garantiramo vam da ćete ga s vremenom pobijediti!Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj