Vrijeme je da se obračunate s ispucanim vrhovima

28/10/2019

Zahvalit ćete nam kasnije:)

Prvo, odmah da riješimo jednu stvar: kako oni uopće nastaju? ”Rezultat su agresivnijeg četkanja, tretiranja toplinskim uređajima, sušenja fenom... Sve to dovodi do pucanja vrhova vlasi, a to može dovesti do krzanja kose i većih oštećenja”, tvrdi Jadranka Tukić Šegvić, vlasnica frizerskog salona Dalila iz Splita. Donosimo vam stoga šest sjajnih trikova kako spriječiti, prikriti ili popraviti ispucane vrhove, jednom zauvijek.

KAKO IH SPRIJEČITI?

Četkajte pametnije

“Čujete li dok četkate kosu zvuk natezanja ili pucanja, to je znak da ste grubi prema svojoj kosi”, kaže nam Jadranka Tukić Šegvić. “Osim toga, važno je četkati kosu prvo od vrhova, zatim prema sredini, a tek na kraju od korijena. Samo nježno.”

B_LargeRoundStyleBrush_Free

Sušite je pametnije

Visoka temperatura = velika šteta. “Kad god sušite ili stilizirate kosu toplinskim uređajima, koristite zaštitni sprej i smanjite temperaturu ispod 140 °C”, savjetuje Tukić Šegvić. Ako to ne funkcionira, polako pojačavajte temperaturu dok ne dobijete efekt koji želite.

Usvojite taktiku “prste k sebi”

Znamo da je teško odoljeti, ali nemojte dirati ispucane vrhove. “Kada prčkate po njima, ili kada ih iščupate, zapravo izazivate dodatna pucanja iste vlasi, ali bliže korijenu,” tvrdi Tukić Šegvić.

TETA2-0459590262

DRUGO, KAKO IH SAKRITI?

Zavolite serume

Serumi imaju čudesno djelovanje na ispucane vrhove: kamufliraju ih tako da ih privremeno spajaju (npr. Kérastase Résistance Sérum Thérapiste, koji predlaže Tukić Šegvić), popravlja pukotine te daje glatkoću i sjaj.

ULJE5

Ojačajte kosu proteinima

Ni maske za kosu koje sadrže proteine nisu za bacanje. Umjesto uobičajenog regeneratora, uzmite masku s proteinima (npr. L’Oréal Paris Elseve Total Repair, 41 kn) koja će pomoći ispuniti pukotine na vlasima kako bi minimalizirala vidljivost ispucanih vrhova i “nahranila” slabe točke, što je nužno za zdravlje kose.

Podšišajte se

Jednom kada je vlas slomljena/oštećena, ništa je više ne može vratiti u prvobitno stanje (da, znamo, šmrc), a to znači da je vrijeme za šišanje! Zamolite frizera da vam napravi tzv. dusting. To je metoda šišanja samo ispucanih vrhova, bez žrtvovanja dužine.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj