Vrijeme je da napravite reda u kozmetičkoj torbici!

07/04/2020

Bez brige, niste jedini kojima su nakon pospremanja svih ormara i ladica na red došli i kozmetički proizvodi...

Čist i organiziran prostor ima mnoštvo prednosti - osim što pomaže štedjeti dragocjeno vrijeme dok se spremate (jer ne gubite minute i/ili sate tražeći onaj jedan ruž sakriven među desecima drugih), čini nas i opuštenijima nego što bismo bili. Naime, postoji nekoliko studija koje kažu kako nered može pospješiti anksioznost. 

Ako je i kod vas, kao i kod mnogih drugih ovih dana, napokon stigao red na pospremanje kozmetičkih proizvoda, evo čega biste se bez imalo dvojbe trebali riješiti, ma koliko vam možda po pitanju nekih proizvoda teško palo!

Proizvodi kojima je istekao rok trahanja.
Šminku i proizvodi za njegu kože ne traju vječno. Provjerite datum isteka na ambalaži i bacite svaki proizvod unatoč datumu kod kojeg primijetite neobičan/neugodan miris. Korištenje bilo kojeg proizvoda kojemu je istekao rok trajanja mogao bi izazvati iritacije kože. 

Šminka koja ne odgovara vašem tonu kože.
Nema smisla zadržavati puder koji je previše svjetao ili pak pretaman za vaše lice. Naravno, možete ga svejedno učiniti upotrebljivim miješanjem s drugom nijansom, ali ako vam se ovaj korak učini napornim ili kompliciranim, radije ga prepustite prijateljici ili sestri. Ili ga jednostavno bacite!

Proizvodi koje niste koristili godinama.
Osim što im je vrlo vjerojatno istekao rok trajanja, ovi neiskorišteni ili jedva dotaknuti proizvodi samo pokazuju da vam u životu nisu potrebni. Pokušajte i zapamtiti koji je proizvod bio u pitanju i zašto ga niste koristili kako vam se ne bi dogodilo da ponovite istu grešku i opet kupite nešto što na kraju nećete koristiti. Kao na primjer neonska paleta sjenila koju ste kupili kada je to bilo nešto što se apsolutno mora imati, a koja već mjesecima sjedi u vašoj ladici potpuno nova i netaknuta.

Proizvodi koji ne odgovaraju vašem tipu kože.
Ako vas određeni proizvod na bilo koji način iritira, rezultira osipom na koži ili drugim negativnim posljedicama, to je najglasniji mogući alarm da ga trebate zauvijek ukloniti iz vašeg doma. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj