Vizažisti su složni: ove sezone, trendovi više ne postoje!

19/03/2018

Sistem “make-up trendova” na kakav smo navikli ove sezone pada u vodu. Doznajte zašto

Odbrojani su dani u kojima su vizažisti diktirali make up trendove. Tako barem kažu MAC-ovi vizažisti koji su ove proljetne sezone bili zaduženi za make up na modnim revijama brendova Carolina Herrera, Alexis Mabille, Salvatore Ferragamo, Altuzarra, Moschino, Giambattista Valli, Chloé i Krizia.

2018 SPRING 7

Iza kulisa revije Simone Rocha proljeće/ljeto 2018.

Nekonvencionalna, individualistička ljepota postala je norma, a ne iznimka, što se jako dobro moglo vidjeti na modnim pistama. Najbolje od svega, danas se čini da izgled ‘biti svoj’ više nije stvar provokacije ili smjelosti nego iskrenosti. To znači da je koncept raznolikosti ili, kako kažu američki vizažisti ‘diversity’, novi normativ.

2018 SPRING 3

Kreativni make-up look na reviji JOUR/NE proljeće/ljeto 2018.

Ove proljetne sezone make up dolazi u svim oblicima i bojama. Postoji li možda neki zajednički nazivnik? Ključan je i sveprisutan tzv. svjež izgled lica. Ove smjernice inspiraciju crpe iz univerzalnih make up lookova iz prošlosti pa bi zli jezici mogli reći ‘na zapadu ništa novo’. Ipak, sve nekako izgleda drukčije, svježije i razigranije, slobodnije...

Ogleda se to i na odjeći te na modnim dodacima predstavljenim na pistama: vintage trend pojavljuje se u revijama Guc­cija, Chloéa, Chanela i Diora. Stoga je logično da i svijet make upa koketira s retrospektivnim temama. Ono što je ove sezone originalno, inspirirano je uličnim stilom, točnije načinom nanošenja make upa koji donosi određenu nonšalantnost.

I to je ključni detalj proljetne sezone: make up na licu, a pogotovo na očima, izgleda kao da su ga nanijeli amateri, pomalo nestručno, spontano, slobodno i ležerno, interpretirajući tako svoju viziju ženstvenosti. Tako se ove sezone uvodi demokracija: svi mogu biti u trendu, a ne samo modeli koji hodaju modnim pistama, a našminkali su ih profesionalni vizažisti.

2018 SPRING 5

Svjetlucavi make-up na reviji JOUR/NE proljeće/ljeto 2018.

 

Nije komplicirano prstom nanijeti srebrno sjenilo na kapke, a da pritom ne pazimo na proporcije, pravilne crte i detaljno nanošenje.

Stoga, ako baš želimo donijeti neki zaključak o make up trendovima sezone, možemo reći da su napokon postali demokratski, suvereni i slobodni.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj