VIDEOSAVJETI: Naučite hodati u štiklama!

24/02/2012

Većina Cosmo cura misli da savršeno vlada visokim potpeticama i uporno se trudi pokazati da je ona kraljica tuluma. Bravo! Što ako zapravo samo mislite da dobro hodate u štiklama? Hodanje u visokim petama ne znači samo održavanje na nogama, zapravo riječ je o pravoj profesiji koja zahtijeva iskustvo i vježbanje. Saznajte prave trikove dobrog hoda

štikle

Ovo nije još jedan savjetnik za početnice, ali može poslužiti i curama koje nisu nikad hodale u štiklama. Morate započeti s niskim potpeticama. Ne izlazite na spoj, večeru ili tulum u vrtoglavim petama ako ih nikad prije niste nosili. Ne želite se osramotiti pred slatkim frajerom. Ne samo da nećete dobro hodati, nego se nećete moći naviknuti na bol koju će vam visoka peta proizvesti. Sve je u vježbi.

Mi vam donosimo četiri najvažnija pravila kako u štiklama izgledati kao ponosna vamp žena. Kad sljedeći put budete ušli u prostoriju, za vama će se, osim svih dečki, okretati i cure (vjerojatno zbog ljubomore). Štikle zahtijevaju potpunu predanost i ples tijela. To je isto kao da plešete sambu, a ne želite mrdati bokovima. Dakle, bokovi su broj jedan. Dok se krećete, pazite da se i vaši bokovi miču u skladu s vašim nogama. Opustite prepone i noge će vam živnuti.

Opustite vrat i podignite glavu u smjeru hoda. Izgledat ćete sigurnije, ali će i vaše tijelo lakše pronaći balans i održati pravilno držanje. Opustite ramena i izravnajte kralježnicu. Neka vam ruke budu slobodne, dopustite im da se njišu. Bitna je suradnja svakog dijela tijela, tek tada možete očekivati prave rezultate. Dok hodate u štiklama, pazite da najprije stajete na prste pa tek onda na petu. Nikako ne pokušavajte hodati po sredini cipele jer ćete izgledati kao da nabadate po jajima!

Ako osjećate nesnosne bolove dok hodate u štiklama, priuštite si jastučiće za štikle da biste smanjili trenje i prstićima omogućili odmor dok vi hodate. U slučaju da ste usred večeri počeli osjećati bolove u nogama, nikako ne skidajte cipele jer će vam tek tada stopalo oteći, a bol će se proširi. Nakon toga nećete više moći obuti štiklu, a i bol će vam se činiti nesnosnija, što će vam sigurno upropastiti večer. Zato vam predlažemo da u slučaju bolova, sjednete 20 minuta ma gdje god se našli, noga će to cijeniti. Kad dođete kući, skinite cipele i namažite ih umirujućim hladnim gelom te ih odmarajte na uzdignutom položaju.

Pogledajte video sa savjetima na visokim petama.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj