Kako se srediti za video call?

03/06/2020

Imate poslovni sastanak na kojem želite izgledati sjajno? Imamo trikove vizažistice Simone Antonović i fotografa Gorana Čižmešije!

Radili smo to s bivšim dečkima. Radili smo to i s bakama i djedovima, mamama i tatama (ako smo baš morali). Zbog pandemije korona-virusa sada smo prisiljeni to raditi i s kolegama, šeficama i šefovima. Stresno? Nimalo. “Samo pazite da vam rasvjeta ne dolazi sa stropa”, slažu se vizažistica Simona Antonović i fotograf Goran Čižmešija, suradnici Cosmopolitana koje smo pitali za nekoliko savjeta.

Prije nego što se uključite u videosastanak, zamolite najbolju pri- jateljicu da odgovori na vaš videopoziv da biste stekli dojam kako kamera funkcionira, je li sve u redu i, kako kaže fotograf, da provjerite što će se vidjeti u pozadini i kako će izgledati cijela kompozicija slike. “Jer važno je da pozadina ne odvuče pažnju od vas ili da se ne dogode komični kadrovi, primjerice da ne izgleda kao da vam biljka u pozadini raste iz glave.

E da, nemojte zaboraviti: ako koristite kameru laptopa, postavite ga na neko postolje, primjerice knjige, kako bi vam kamera bila u razini očiju.” Zašto? Jer jednostavno bolje izgleda. Donosimo vam nekoliko univerzalnih trikova za rasvjetu, make up i njegu kože koje nam detaljno donose naši Cosmo stručnjaci. Priprema, pozor, sastanak počinje!


Simona Antonović, vizažisticaSIMONA ANTONOVIĆ, vizažistica

1. BIRAJTE PRED KAMEROM

"Dok birate make up, ne gledajte se u ogledalo nego u kameru koju ćete koristiti. Tako ćete odmah vidjeti kako ćete izgledati.”, savjetuje nam Simona.

Novexpert Booster serum s vitaminom C, 449 kn, novexpert.hr

2. PRIPREMA KOŽE

“Njega kože prije šminkanja je nužna kako bi make up bolje izgledao. Nakon čišćenja i toniziranja, nanesite serum s vitaminom C (npr. Novexpert Booster serum s vitaminom C, 449 kn, novexpert.hr) i kremu za lice (npr. Eucerin Hyaluron-Filler krema za blistavost, 239 kn, eucerin.hr) kako bi vam koža bila blistava.”

Eucerin Hyaluron-Filler krema za blistavost, 239 kn, eucerin.hr

3. PUDER & RUMENILO

Beauty Blender

“Laganu podlogu (CC krema ili tekući puder) nanesite spužvicom (npr. Beauty Blender spužvica za nanošenje podloge, 159 kn, wow-junkie.com) za neprimjetan ten, a korektorom osvježite područje ispod očiju. Rumenilo nanesite malo intenzivnije nego inače jer kamera zna ‘pojesti’ boju. Moj je favorit Chanel Joues Contraste N°02.”

4. MASKARA & RUŽ

Chanel Rouge Coco Flash ruž u nijansi N°112, 287 kn, chanel.com

“Jedan sloj maskare na uvijene trepavice bit će sasvim dovoljan da naglasi oči (npr. Armani Beauty Eccentrico maskara, 295 kn, douglas.hr), a usne istaknite ružem nježne boje mesa, pink ili koraljne kako bi samo malo živnule. I neka bude kremast, nikako ne mat (npr. Chanel Rouge Coco Flash ruž u nijansi N°112, 287 kn, chanel.com).”


GORAN CIZMESIJA by Seka Kozul 2329GORAN ČIŽMEŠIJA, fotograf

1. PRIRODNO SVJETLO

“Ako se sastanci održavaju ujutro ili uvečer kada je sunce nisko, a ono vam dolazi kroz prozor na istoku ili zapadu, svakako trebate navući zavjesu, bijelu i poluprozirnu. Tako ćete izbjeći škiljenje i omekšati svjetlo, što će laskati koži.”

2. SMJER JE VAŽAN
“Izvor svjetlosti definitivno treba biti usmjeren ravno u lice, nikako bočno ili iz pozadine. Zahvalno je i prirodno svjetlo koje ulazi kroz prozor uz dignute rolete, ali ne smije biti direktno sunce.”

RING-LIGHT-0223471308

3. UMJETNO SVJETLO
“Ako videopoziv obavljate u večernjim satima, trebate si pomoći dodatnim svjetlom jer klasična stropna rasvjeta stvara ružne sjene na licu. Pritom vam može poslužiti lampa koja ima mogućnost prilagodbe visine, a izvor svjetla neka bude u visini čela.”

4. KOJA ŽARULJA?
“Izbjegavajte prozirne žarulje te neka budu LED tehnologije jer klasične daju prežuto svjetlo. Idealno bi bilo imati tzv. ring light jer najljepše ističe crte lica. Još ako imate bijeli radni stol koji odbija svjetlost u lice...”

Fotografija: Seka Kožul, Profimedia, i Arhiva Cosmopolitan

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj