Usne, i kako ih njegovati zimi

15/01/2019

Njegovane, napućene, prevelike, sjajne, metalik, mat, hidratizirane, ružičaste, crvene ili boje vina, usne su jedan od najtraženijih hashtag pojmova na Instagramu. Istražujemo taj fenomen + donosimo naše najdraže spasioce usana

Ako u Instagram utipkate pojam #lips, tražilica će vam izlistati ni više ni manje nego 29.235,452 objava usana. Na usne smo osjetljivi i u stvarnom životu: komentiramo ih ako su prevelike, njegujemo ih ako su suhe, uspoređujemo ih s drugima, bojimo ih u atraktivne boje ili, nedajbože, operiramo ih ako su premale.

“Ako su oči ogledalo duše, onda usne odražavaju nečije srce”, navodno je izjavila modna dizajnerica Coco Chanel. Brojka veća od 29 milijuna objava usana u centru pozornosti na Instagramu ukazuje nam da toliki broj korisnika želi sa svijetom podijeliti tajnu svoga srca. S popularnošću usana na društvenim mrežama porastao je interes za njihovu njegu. Osim klasičnih melema, pojavili su se prvi “color reviver” stikovi koji oživljavaju boju usana (npr. Dior Lip Glow), posebni tretmani koje su voljele koristiti Lady Gaga ili Kim Kardashian West te noćne maske za usne koje trenutačno osvajaju kozmetičko tržište. Usporedo s njegom, opsesija usnama vidljiva je i na tržištu make upa koje nudi cijelu generaciju mat ruževa. Iako su trajni, isušuju usne pa tu na scenu uskaču noćne maske za usne, idealne za njihov oporavak. 

1. Chanel nudi luksuznu njegu usana Hydra Beauty Nutrition (299 kn) s uljem kamelije koje reaktivira mehanizme hidratacije.

PACKS 8

2. Labello Crayon Coral (44,90 kn) idealan je za sve one koji žele boju i njegu u jednom proizvodu. Sadrži prirodna ulja koji čine vaše usne svilenkasto mekim.

PACKS 2

3. Novexpert nam nudi 7 u 1 njegu za usne, a rezultati su vidljivi odmah nakon prve aplikacije. Lip`up (139 kn, novexpert.hr) djeluje trenutačno i dugoročno na volumen, konture, boju i teksturu.

PACKS 6

4. “Uvijek sugeriram da noć prije važnog događaja od-spavate s debelim slojem Kiehl’sove maske na usnama, kako bi bile njegovane i spremne za crveni tepih”, kaže Nina Park, globalna savjetnica za make up kozmetičke kuće Kiehl’s koja predstavlja svoj veliki novitet za usne, Buttermask For Lips (190 kn), noćnu masku za usne s kokosovim uljem i maslacem od divljeg manga.

buttermask

5. Nuxe Rêve de Miel (87,40 kn, nuxe.hr), ultrahranjivi balzam za usne, najprodavaniji je proizvod ove francuske kozmetičke kuće. Njegova tajna? Med bagrema, shea maslac, ulje grejpa i biljna ulja.

PACKS 5

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj