Uf! Ovo nikako ne zvuči dobro: 5 najvećih grešaka koje radite s uvijačem za kosu

16/05/2021

Zašto sve to izgleda tako prokleto lako kada to radi netko drugi??

Jedan od najjednostavnijih načina unošenja malo života u vašu frizuru definitivno su uvojci. Uvojci na dugoj kosi, uvojci na kratkoj kosi – uvojci su nešto što stoji i unosi život u svaki tip kose. No, ako niste jedna od osoba koja uvijač za kosu koristi na dnevnoj bazi, možda to činite a potpuno pogrešan način.

Odabirete pogrešnu veličinu uvijača

Uvijači dolaze u raznim veličinama, a donose i različite rezultate. Dok se za kraću kosu preporučuju tanje cijevi, za dugu kosu s velikim uvojcima preporučuju se oni od nekoliko centimetara promjera.

Uzimate previše kose odjednom

U slučaju da imate čvrste i deblje vlasi kose, započnite uzimanjem manjih odjeljaka kose, a ostatak odvojite ukosnicama. Kosu ćete najlakše uviti tako da počnete od donjih slojeva prema gornjima.

Koristite previsoku temperaturu

Iako većina uvijača ne dopušta temperaturu višu od one koja će postići rezultate s minimalnim oštećenjima, pobrinite se da i sami ne koristite više od onog što vam je zaista potrebno. Izbjegavajte uvijače kojima je nemoguće podesiti temperaturu i ne držite pramenove na uvijaču dulje od deset sekundi.

Uvijate u pogrešnom smjeru

Kako biste uokvirili svoje lice, uvijajte u smjeru od lica prema zatiljku. Dakle, na lijevoj strani uvijajte ulijevo, a na desnoj udesno.

Kovrčate mokru ili vlažnu kosu

Čak i ako je vaša kosa samo malo vlažna, oštetit će se u kontaktu s vrućim uvijačem. Zato je jako bitno da ju dobro osušite prije kovrčanja. Prema mnogima, kosa je drugi dan puno jednostavnija za uvijanje i kovrče drže dulje od onih na svježe opranoj kosi, ali mi vam dajemo slobodu eksperimentiranja.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj