U slučaju da ste propustili, brus papir novi je (pomalo jezivi) način depilacije

18/05/2021

Cure na TikToku hvale se kako im noge nikada nisu bile glađe.

Jasno, budući da se prilikom korištenja najnovije metode depilacije uklanja i cijeli gornji sloj kože. Kako god da bilo, novi TikTok trend zaklinje se u to kako, nakon ovog načina depilacije, više nikada neće kupiti niti jedan žilet.

I, iako viralnim beauty trendovima na društvenim mrežama uvijek prilazimo s velikom dozom opreza, ovaj na prvu zvuči jezivo, a funkcionira tako da komadom brus papira svaki dio noge pređete kružnim pokretima i to 10 puta udesno, a onda 10 puta u suprotnom smjeru. Rezultat? Super glatke noge i nevjerojatno meka koža kao posljedica uklanjanja dlačica, ali i svih mrtvih (a možda i ne samo mrtvih??) stanica kože.

@jules49of

New way to shave my legs! Thanks #accountantsoftiktok #lifehack #shaving #softskin #hairremoval #tryingnewthings #saywhat #noway

♬ original sound - user4357903546257

Viralni video vrlo je brzo prikupio preko pola milijuna pregleda, a javili su se i zabrinuti liječnici.

“Riječ je o metodi koja nije ništa više učinkovita od depilacije žiletom. Međutim, brusni papir vrlo će vjerojatno ukloniti veliki dio vaše kože zajedno s tim dlačicama. Osim toga, brusni bi vas papir vrlo lako mogao posjeći i oštetiti vašu kožu na mjestima u toj mjeri da bi vaša mala avantura mogla rezultirati nizom infekcija i drugih problema”, objasnio je jedan od liječnika.

Srećom, čak su i TikTokerice priznale kako je ovo metoda koju nikako ne bi željele isprobati na intimnijim dijelovima tijela.

@jules49of

Sandpaper follow up. Thanks again #accountantsoftiktok #sandpaper #smoothlegs #lifehack #newthings #saywhat #itworks

♬ original sound - user4357903546257

Kako god bilo, metoda za depilaciju, bolnih ili ne bolnih, trajnih ili privremenih, ima i više nego dovoljno i sve one (pa čak i brazilska!), puno su sigurnije i manje neugodne od ove.

Ako volite svoju kožu, možda je bolje da je poštedite ovoga.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj