Tuš za oči: 10 zlatnih pravila

29/04/2015

U svijetu make-upa, tuš za oči je poput čarobnog štapića: on može transformirati pogled, izdužiti oko, i "odjenuti vaše oči u glamur". Od klasičnog do ekstravagantnog looka, ovo su tajne nanošenja tuša za oči. Tuševe u ruke, i akcija!

Tuš za oči je nezamjenjivo oružje zavođenja. Kako bismo saznali koji su najbolji načini nanošenja tuša, pitali smo Cosmopolitanove najbolje vizažiste za pomoć i doznali 10 zlatnih pravila bez kojih se više ne upuštamo u "tuširanje". Prije nego što počnemo, važno je znati nekoliko (10, točnije) zlatnih pravila za nanošenje tuša. 


1. Tuš za oči se uvijek nanosi na golu kožu: bez pudera, bez podloge, korektora, samo gola koža - to je najbolji i jedini način za nanošenje tuša.2. Za savršenu liniju, najbolje pomagalo je malo ogledalo. Pozicionirajte ga ispred oka, malo prema dolje, tako ćete imati najbolji pogled na donji dio kapka

3. Ako ste početnica, vizažisti nam savjetuju da prije nanošenja tuša namažemo trepavice maskarom, ili ih uvijemo uvijačem. Tako ćemo trepavice malo "urediti", pa će nanošenje biti jednostavnije. 4. Važno je znati: što je linija tuša bliža trepavicama, to je efekt prirodniji. 5. Pazite da tuš ne ide previše prema unutarnjem kutu oka, jer oči na taj način optički "zatvaramo oči" pa izgledaju manje nego što jesu. 6. Mnogi prije nanošenja "potegnu kapak" i onda nanose tuš misleći da će ga tako preciznije nanijeti, no na taj način samo riskiramo nepravilnu liniju. 7. Liniju treba uvijek započeti od vanjskog kuta oka. Također, ako želite, možete se zaustaviti na sredini oka i usavršiti liniju i dodatno poraditi na debljini, visini i smjeru linije.8. Nemojte zaboraviti ispuniti eventualne praznine između linije na kapku i linije trepavica.

9. Ako pogriješite, uzmite štapić za uši s vatom i umočite ga u običnu termalnu vodu i njime korigirajte. Sve ostalo, poput mlijeka za čišćenje, ulja ili tonika, će ostaviti masni trag koji će još pogoršati stvari. 10. I na kraju, ne bojte se. To je samo linija tuša na očima koju uvijek možete obrisati i nanovo potegnuti! 


IP

Novo

Komentiraj