Trikovi za super trepavice

26/04/2011

Iako se nanošenje maskare baš ne može usporediti s cijepanjem atoma, nije uvijek lako postići željeni efekt. To najbolje zna britanska vizažistica Pat McGrath koju je časopis Vogue proglasio najutjecajnijom make up artisticom na svijetu

d

Iako njezinu pomoć pri uljepšavanju traže brojne zvijezde, našla je vremena da nam objasni nekoliko jednostavnih trikova kako vaše trepavice i vašu maskaru spojiti u savršenu harmoniju.

Nabavite maskaru koja se brzo suši jer ona može biti ključna kada želite postići efekt iznimno voluminoznih trepavica. Što se brže osuši, prije možete staviti drugi sloj, pa i treći, ovisno o efektu koji želite postići. Iako na tržištu ima puno takvih maskara raznih proizvođača, tajnu one najbolje Pat vidi u posebnom dodatku - mrvici pčelinjeg voska.

Nema veze ako vam se maskara brzo suši, nemojte stavljati 15 slojeva jer će vam trepavice izgledati slijepljeno i ružno, a kako biste postigli željeni učinak, uvijek pri ruci imajte sjenilo smeđesive nijanse. Stavite ga malo ispod oka i odmah ćete bolje izgledati.

Za proljeće Pat preporuča look inspiriran 60-ima, a za to je najbolje staviti malo bijelog sjenila na unutarnje kutove oba oka te gornje kapke. Potom nanesite crni tuš ili olovku u malo debljim crtama na gornji i donji kapak (samo pazite da ne pretjerate jer biste mogli izgledati kao rakun) te na kraju nekoliko slojeva dobre maskare. I eto, vaš izgled Edie Sedgwick je gotov.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj