Trikovi za bijele zube

06/02/2015

Male tajne koje će vam uštedjeti gomilu novca...

Soda bikarbona. Iako se najčešće koristi u kuhinji, soda bikarbona može vam poslužiti kao izvrstan saveznik u borbi za bijele zube. Sve što trebate učiniti je povremeno (ne češće od jednom u tri tjedna) iščetkati zube sodom bikarbonom. Znamo koliko je soda grozna, pa umjesto da četkicu natopite u sodu, dodajte nekoliko žličica sode bikarbone u malo svježe iscijeđenog limunova soka i miješajte dok ne dobijete teksturu sličnu pasti za zube. Zatim pastom četkajte zube jednu minutu i temeljito ih isperite. Samo se pridržavajte zadanih vremenskih okvira kako ne biste oštetili zubnu caklinu.

Primjerene namirnice. Vjerovali ili ne, često jedenje određenih namirnica može vam pomoći u izbjeljivanju zubi. Celer, jabuke, kruške i mrkve čiste plak s cakline zuba i preventivno djeluju protiv njegovog nakupljanja pa biste ih trebali jesti što češće. Sirove, naravno.

Naučite reći ne. Ok, ne morate baš uvijek reći ne, ali želite li izbijeliti zube, trebali biste znati što bi bilo u redu izbjegavati. Cigarete, crveno vino, kava i čajevi samo su neki od mnogobrojnih napadača na blistav osmijeh pa biste ih, ukoliko vam nisu osobito prirasli srcu, mogli početi izbjegavati.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj