Tretmani uljepšavanja od kojih će vam se dići kosa na glavi

13/12/2015

Naspram ovog što slijedi, klasična depilacija voskom zvuči nam kao zabavan izlet u park. Jer, ako ništa drugo, vosak barem ne pliva, slini ili grize, poput živih beauty "preparata" koji slijede.

Tretman lica puževom slinom
"Molim vas, lezite, opustite se i uživajte u beauty tretmanu", reći će vam simpatična kozmetičarka, prije nego vam na lice pusti koloniju malih slinavih puževa čiji zadatak nije ništa drugo osim da - pužu po vašim obrazima, čelu i vratu. Ne zvuči kao nešto što bi nas moglo opustiti, ali ako vam to može utješiti, ni puževima nije ništa bolje. Činjenica da su završili na nepoznatom terenu zvanom vaše lice ih dovodi u stanje stresa, ali upravo u tome leži njihova beauty tajna! Naime, dok su pod stresom, puževi izlučuju slinu prepunu proteina, antioksidansa i hijaluronske kiselina koja blagotvorno djeluje na našu kožu.Tretman koji je u Europu stigao s Tajlanda stoji oko 1500 kuna i traje sat vremena. Nije vam dosta bizarnosti? Evo još jedne: kako bi ta puževa slinica bila što kvalitetnije, uzgajivači iz hrane isključivo organskim povrćem.

Tretman lica ptičjim izmetom
Tretman počinje otvaranjem pora i omekšavanjem kože vodenom parom, nakon čega se nanosi krema i sušeni mljeveni izmet. Maska se drži na licu pet minuta nakon čega se lice čisti parom. Hoće li vam biti lakše kad čujete da je riječ o slavujevoj kakici, i da na te tretmane redovito odlaze David i Victoria Beckham? Stigli su iz Japana: Kabuki glumci i gejše mazali su svoja lica slavujevim izmetom, koji je pun enzima, kako bi svoj ten održali svijetlim, čistim i glatkim. Izmet nije od bilo kojeg slavuja već od posebne vrste koja živi isključivo na japanskom otoku Kyushu, a 90-minutni tretman stoji oko 2000 kuna.

Pedikura grickanjem ribica
Tretman garra rufa ribicama izgleda ovako: stavite noge u vodu, ribice dođu i grickaju stanice mrtve kože s vašim stopala te svojim enzimima koje ispuštaju prilikom grickanja na njih djeluju ljekovito. Tretman nimalo ne boli, štoviše vrlo je ugodno jer ribice nemaju zube.

Kupka s jeguljama
Za ljepotu se isplati trpiti ali koliko bismo se morali proljepšati da zbog toga pristanemo ući u kadu punu vrlo živahnih i gladnih jegulja. Tretman je nalik onom s ribicama osim što umjesto naših nogu jegulje grickaju cijelo tijelo koje nakon toga postaje meko i pomlađeno. Tretman je stigao iz Kine ali je u nekim zemljama zabranjen nakon što je jedan muškarac završio na operacije jer mu se jegulja kroz penis uvukla u tijelo pa je umalo umro.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj