Trajno bojanje trepavica: koliko će trajati, boli li i sva ostala pitanja konačno odgovorena

18/02/2021

Zašto rezultati mogu varirati od onih šokantnih do potpuno nevidljive promjene? Razgovarali smo sa stručnjacima.

Iako smo zahvaljujući godinu dana iskustva rada od kuće do sada već usavršili rutinu 3-minutnog šminkanja prije nezaobilaznog Zoom sastanka, prvi ćemo reći da nam se ni to više ne da. Štoviše, radije bi se vratili onom dugotrajnom šminkanju za izlaske, a dok čekamo da se naši snovi konačno ostvare, još uvijek tragamo za načinima kako da naš #iwokeuplikethis hešteg bar jednom u životu ne bude sarkastičan.

Pa, negdje između odluke da se ekstenzije trepavice zabrane zakonom i potrage za nečim što bi bar donekle i na prirodniji način zamijenilo nezaobilaznu maskaru, stiglo je vrijeme i za testiranje bojanja trepavica.

O kakvom je tretmanu riječ, od čega se sastoji, koja je cijena i sva ostala pitanja konačno su odgovorena.

Što podrazumijeva tretman i kome je namijenjen?

Za bojanje trepavica se uglavnom odlučuju oni koji imaju prirodno svjetlije i tanje trepavice, ali i oni koji prosto žele imati izraženije u upadljivije trepavice bez nanošenja maskare. Pa, iako neće pridonijeti duljini niti volumenu vaših trepavica, cilj bojanja je istaknuti vaše prirodne trepavice tako da se svaka prirodna vlas u što većoj mjeri istakne.

Koliko traje tretman?

Velik broj žena za tretman se odlučuje u kombinaciji s minivalom trepavica za bolji efekt pa cjelokupni tretman traje oko pola sata dok samo farbanje u prosjeku traje desetak minuta.

Koja je cijena?

Samo bojanje trepavica dolazi po pristupačnoj cijeni od 30 do 50 kuna, ovisno u salonu. S druge strane “lash lift” odnosno trajno podizanje trepavica, koje nerijetko dolazi u kombinaciji radi boljih rezultata, obično košta između 200 i 300 kuna.

Koji je period između tretmana?

Obojene trepavice trajat će otprilike 4 tjedna zbog njihovog prirodnog ispadanja i obnavljanja pa, iako je boja trajna, nekoliko tjedana kasnije počet ćete primjećivati kako su neke trepavice puno svjetlije.

Je li tretman bolan?

Ne, tretman definitivno ne boli, ali nije najugodnija stvar posebno ako ne volite da vas se dira po očima. Očekujte da će vam oči biti prekrivene zaštitnim štitnikom u kombinaciji s činjenicom da moramo priznati kako baš ništa oko naših očiju nije pretjerano lijepo. Pa, osim povremene iritacije očiju koja se može dogoditi, posebno u salonima koji nisu provjereni (uvijek brinite o tome da salon vodi računa o higijeni i kvaliteti svojih proizvoda), riječ je o tretmanu koji je toliko brz da eventualne smetnje nećete ni osjetiti.

tretman

Vrijedi li pokušati?

I da i ne. Naime, uspješnost tretmana ovisi o mnogo faktora i zato smo izdvojili sve njegove prednosti i mane:

DA…

...ako imate izrazito svijetle trepavice
… ako tretman kombinirate s “lash lift” tretmanom nakon kojega trepavice nalikuju onima s ekstenzijama
za dugotrajan efekt i ako ste se pomirili s činjenicom da ne znate nanositi maskaru

NE…

… ako imate osjetljive oči ili kožu
….ako se i dalje redovito namjeravate šminkati budući da ovi tretmani ne reagiraju dobro na veliki dio proizvoda za uklanjanje šminke
… ako su vaše trepavice prirodno jako tamne


Zašto se ipak odlučujemo za maskaru?

Iako je tretman doista koristan za one koji se nisu rodili s prirodno tamnim i gustim trepavicama i zbog toga smo sretni što postoji, maskara je nekako i dalje praktičnije rješenje.

Osim toga, nove formule maskara dizajnirane su tako da, osim što trepavice prekrivaju koncentriranim slojem boje, trepavice dodatno produljuju i pridonose volumenu što ovaj tretman i dalje ne može raditi. Osim toga, sve veći broj novih formula u sebi sadrže hranjive sastojke za brži rast i razvoj trepavica zbog čega ćemo se od svoje omiljene ipak malo teže odvojiti.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj