Top beauty savjeti!

25/04/2013

Problemi s aknama i uništenim trepavicama? Tražili ste pomoć u i mi smo vam pomogli!

Imam problem s ožiljcima od akni. Kako se toga mogu riješiti?

Ožiljci od akni znaju biti zeznuti, ali nemojte očajavati, imamo nekoliko savjeta za vas. Tretman laserom koji, osim što obnavlja gornji sloj kože lica, potiče kožu na regeneraciju i stvaranje novih stanica. Tretman je skup i, nećemo vam lagati, bolan, ali je vrlo učinkovit. Rezultati su najvidljiviji na svježim ožiljcima pa stoga nemojte odugovlačiti s odlaskom pod laser!

Uklonila sam esktenzije s trepavica i moje su trepavice sada još lošije nego što su bile prije stavljanja ekstenizija. Kako mogu pomoći i ubrzati oporavak trepavica?

Dobra vijest! Trepavice se same obnavljaju otprilike svakih šest tjedana. Dok nestrpljivo čekate da to razdoblje prođe i da vaše trepavice zablistaju same od sebe, evo još nekih korisnih savjeta kako im možete dodatno pomoći. Prije spavanja obavezno skinite maskaru i svu šminku s očiju i trepavica jer ih to dodatno isušuje. Nabavite serum za trepavice i nanosite ga redovito svaku noć prije spavanja. On će ubrzati proces oporavka i rast trepavica.

Čula sam više savjeta i mišljenja o konzumiranju soje. Možete li mi reći kako soja djeluje na njegu kože?

Priča se da kod rigoroznih dijeta unošenje prevelike količine soje u organizam može poremetiti razinu hormona u organizmu, ali ako je koristite planski i pametno, soja može uvelike pomoći vašoj koži. U takvim slučajevima soja se smatra jednim od najboljih proizvoda za njegu kože. Najučinkovitija je kada se nanosi kao zaštita pri jakom izlaganju suncu.

Foto: Thinkstock

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj