Tjedan dana bez pranja?

25/03/2019

Ako ste među onima koji mrze prati kosu, imamo vodič za lukavo izbjegavanje šampona: OD PONEDJELJKA DO PETKA!

PONEDJELJAK: SVJEŽE STILIZIRANA

Priprema kose ključna je u ovom izazovu pa prvog dana u tjednu treba uložiti najviše truda. Potražite šampon i regenerator koji ne sadrže ulja ili maslace kako biste izbjegli da vam se kosa slijepi već u srijedu. “Za styling koristite samo pjenu za volumen prije sušenja kose”, savjetuje Kevin Mancuso, globalni kreativni direktor za brend Nexxus. Prvo podijelite kosu na dijelove pa sušite pramen po pramen vrućim zrakom, a hladan koristite za fiksiranje vlasi. Charlotte Mensah, stručnjakinja za afro frizure, savjetuje da ukosnicama podignete kosu pri korijenu tijekom sušenja kako biste postigli volumen bez korištenja preparata.

HAIR-MESSY-0415714391

UTORAK: NAMJERNO NEUREDNA

Mancuso savjetuje da drugog dana u tjednu ponosno nosite nestašnu frizuru. Poprskajte vlasi sprejem od morske soli jer će on apsorbirati tragove masnoće. Kao alternativu za suhu kosu možete koristiti i sprej na bazi šećera da ne biste dodatno isušili krajeve. Za kovrčave frizure Charlotte Mensah preporučuje spavanje s opuštenim visokim repom i svilenim šalom umjesto rajfa. Taj će ritual vašim kovrčama dati dodatni volumen i zaštititi ih od izgužvanosti nakon spavanja.

HAIR-BUN-0368791415

SRIJEDA: MESSY PUNĐA

Prvo osvježite kosu šamponom za suho pranje. “Visoka neuredna punđa sakrit će sve što ne želite da se vidi”, tvrdi Janet Maitland, ambasadorica brenda Schwarzkopf Professional UK. “Prebacite kosu preko glave, počešljajte se (ili samo skupite kovrče) i napravite rep na sredini glave. Potom napravite punđu te fiksirajte čvrstom gumicom i lakom. I pustite da pramenovi slobodno ispadaju iz punđe - messy look je seksi.

HAIR WET LOOK-0355898260

ČETVRTAK: DANAS NOSIM MOKRO

Jeste li dovoljno hrabri da isfurate hit s modnih pista? Naravno, u pitanju je wet look. Nanesite specijalni gel (dolje) na češalj i začešljajte se prema iza. Vežite niski rep ili ispletite kečke. Mensah preporučuje i lažni undercut za afro frizure. “Pletenice s jedne strane glave i opuštene lokne s druge - usudite se biti Rihanna.”

HAIR-ACCESSOIRES-0417921076

PETAK: TAJNA JE U UKRASIMA

Približava se vikend i igra kamufliranja može početi. Naravno, riječ je o neodoljivim ukrasima za kosu koji će ujedno skrenuti pozornost s masnih vlasi. Nijedna vas ne privlači? A što ako vam kažemo da je revija Toma Forda bila baš u znaku traka za kosu? Razmislite još jednom...

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj