Tajne make upa Matthewa Alexandera

02/03/2011

Matthew Alexander jedan je od najboljih vizažista u Lancomeu, često šminka glumicu Cat Deeley i glumca Liama Neesona, a na dodjeli ovogodišnjih BAFTA-i na savršenoj šminki zahvalila mu je zvijezda "Kalifornikacije" Natascha McElhone. Nekoliko dana prije najvažnije dodjele filmskih nagrada, Oscara, podijelio je neke svoje tajne

d

Kako kod kuće napraviti savršenu podlogu?

Nanesite malo tekućeg pudera, dovoljno da se ravnomjerno razmaže po cijelom licu i prekrije male nesavršenosti. Zatim nježno napudrajte problematična mjesta kao što su čelo, nos, gornja usna i brada. Nemojte zaboraviti nanijeti puder i na očne kapke kako ne bi bilo razlike u boji. Tada velikim kistom za puder prijeđite preko lica i uklonite sve viškove i na kraju blago nanesite vlažno sjajilo na jagodice te unutarnje i vanjske kutove očiju.

Koja je trenutačno najpopularnija boja ruža?

Ove sezone to je definitivno „nude", odnosno dramatične oči i jedva primjetan ruž na njegovanim usnicama. Svakome bih savjetovao da prije nanošenja ruža na usne nanesu balzam, obrišu višak i tek tada stave ruž. Tako će dulje trajati.

Kako rijetke trepavice učiniti gušćima?

Najbolje ih je upotpuniti s nekoliko parcijalnih umjetnih trepavica, a na to ide dobra maskara... Naravno, ja koristim samo Lancome.

Što uvijek imate sa sobom ako treba popraviti šminku nekoj od zvijezda s kojima surađujete?

Podloga je najvažnija, ali i razni korektori, a u mojoj se torbi mogu pronaći razna rumenila, sjenila, umjetne trepavice i, naravno, maskara.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj