Tajna prekrasne kose zapravo leži u vašem hladnjaku

23/11/2021

Ovo je 8 namirnica uz koje će vaša kosa zasjati punim sjajem...

Orasi

Za mali popodnevni obrok pojedite malu šaku oraha. Oni sadrže alfa - linolensku kiselinu, koja je esencijalna masna kiselina koju naše tijelo treba za hidratiziranu i sjajnu kosu. Također će obogatiti vašu prirodnu boju kose.

Tamna čokolada

Nikad nismo trebali izgovor za jedenje tamne čokolade, ali sada smo dobili još više poticaja. Tamna čokolada sadrži antioksidanse, koji sprječavaju oštećenja vaše kose. Odaberite tamnu čokoladu s minimalno 70 posto kakaa, kako biste iskoristili sve njene korisne učinke.

Integralna riža

Znamo da nije tako mekana kao vaša omiljena bijela riža, ali obzirom na njene koristi za vašu kosu, isplati se napraviti zaokret. Integralna riža bogata je cinkom koji izravno utječe na rast i debljinu vaše kose.

Leća

Leća je bogata željezom, što je važno kod prenošenja kisika iz krvi do folikula kose. Dakle, to znači poboljšanje cirkulacije u vašem vlasištu, jaču kosu i brži rast.

Zeleni čaj

Popijte dnevno jednu šalicu zelenog čaja, koji je zbog svojih polifenola, ključ za održavanje zdravlja vaše kose.

Grčki jogurt

On je pun proteina, kalcija i vitamina B5, a uz to je pun i dobrih bakterija za zdravlje vaših crijeva.

Borovnice

Prepune su antioksidansa koji blagotvorno djeluju na vašu kosu.

Mrkva

Bogata je beta - karotenom, koji se pretvara u vitamin A koji poboljšava cirkulaciju u vašem vlasištu, što dodatno jača vašu kosu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj