Promo

Sve tajne njegovane kože

21/07/2017

Ovo su svi savjeti kojih se trebate pridržavati sanjate li o zdravoj i mladolikoj koži...

Izbjegavajte duge, vruće kupke i tuširanja i radije birajte kraće varijante s nešto hladnijom vodom. (Pre)vruća voda umanjuje hidratiziranost kože i lišava ju prirodnih masnoća koje ju štite. Tuširajte se maksimalno 10 minuta, a voda neka bude što hladnija.

Vodite računa žudi li vaša koža za dodatnom hidratacijom. Lagano noktom zagrebite kožu na ruci i nozi i ako na njoj ostane bijeli trag, to znači da vam je koža suha i da su joj potrebni piling i hidratacija.

Za mekanu i njegovanu kožu ruku i nogu, nanesite omiljenu hidratizirajuću kremu, a zatim obucite pamučne čarapice i rukavice dok spavate kako bi ju koža što bolje upila.

Provodite li dan na otvorenom i na suncu, izbjegavajte sve parfumirane proizvode budući da u kombinaciji sa suncem mogu voditi do iritacija i osipa.

Želite li da koža vaših laktova bude što mekša, prvo napravite piling, a zatim prerežite grejp na pola i ostavite svaku polovicu na laktovima 15-ak minuta. Kiselina koju grejp sadrži dodatno će omekšati kožu.

Izbjegavajte 3 najveća neprijatelja mladolike i njegovane kože: cigarete, solarije i izležavanje na suncu. Sva 3 uzrokuju znakove preuranjenog starenja kože.

Pažljivo birajte proizvode koje koristite. Izbjegavajte one s dodatkom boje, pretjerano intenzivnih mirisa ili one koji se pretjerano pjene te nose naziv 'antibakterijski', posebice imate li osjetljivu kožu. Nova linija Dove Nourishing Secrets inspirirana je ritualima njege koje žene iz Japana, Srednje Amerike, Indije i Francuske prakticiraju već stoljećima.

2

Osim već dobro poznate intenzivne njege, Dove je u liniju uveo ekstrakt cvijeta lotusa, rižinu vodu, ulje od lavande i ružmarin te mnoge druge sastojke, a sve ne bi li stvorili njegujuću formulu koja će zavoditi mirisom, ali i pružati najbolju moguću njegu i mekoću koži.

3

Osobito važan dio linije je Dove Nourishing Secrets Glowing linija nastala inspirirana legendom o ženama iz Japana koje svoju glatku, sjajnu i svilenkastu kožu duguju rižinoj vodi koja je bogata vitaminima. Upravo rižina voda i ekstrakt cvijeta lotusa glavni su sastojci ove linije koja, osim intenzivne dubinske njege, pruža i nevjerojatan sjaj i svilenkastu mekoću.

Cosmopolitan.hr

Novo