Sve tajne egipatske depilacije

24/06/2014

Uđite u ljeto s besprijekorno glatkim nogama...

Egipatska depilacija spada u najstarije metode uklanjanja dlačica, a svoju je popularnost ponovno doživjela unazad posljednjih nekoliko godina kada su uslugu egipatske depilacije počeli nuditi brojni kozmetički saloni.

Ova metoda depilacije preporuča se osobama s osjetljivom kožom jer ne izaziva upalne procese i iritaciju, te djeluje antialergijski. Metoda je dovoljno sigurna da ju mogu koristiti čak i osobe koje imaju problema s proširenim venama, psorijazom i ekcemima.

Šećernu pastu kojom se obavlja depilacija možete napraviti i sami, iako ćete vjerojatno trebati steći iskustvo kako biste postigli pastu odgovarajuće teksture, a možete ju kupiti i gotovu ili depilaciju obaviti u nekom od brojnih kozmetičkih salona.

Za razliku od depilacije voskom, šećerna pasta se lijepi samo za dlačice, a ne i za kožu, pa je tretman znatno manje bolan od tretmana voskom, iako nije potpuno bezbolan. Dlačice ne moraju biti dugačke, dapače, najbolje ih je depilirati kada su dugačke 3-5 milimetara, a egipatska depilacija riješit će i problem uraslih dlačica. Dodatni plus je i taj što ćete ukloniti mrtve stanice kože pa će vam koža dugo vremena biti sjajna i glatka. Rezultati depilacije uglavnom traju 4-6 tjedana, a što više puta ponovite tretman, to će vam dlačice biti sve rjeđe.

2

Priprema šećerne paste:

- 2 šalice šećera
- 1/4 šalice vode
- 1/4 šalice limunovog soka
- 1 mala žličica meda (nije obavezno)

Pastu kuhajte u posudi i cijelo vrijeme pratite smjesu tijekom kuhanja. Prvo stavite kuhati šećer, a zatim kada se rastopi (ali ne potpuno), dok je smjesa još gista, na laganoj vatri, dodajte procijeđeni sok limuna te vodu. Kuhajte sve zajedno na najlaganijoj vatri otprilike 5-10 minuta dok smjesa ne poprimi crvenkasto zlatnu boju. Ugasite vatru i miješajte dok ne nestane pjena te smjesu pretresite u staklenu posudu.

Upotreba:

Kada se pasta ohladi i kada bude mlaka, uzmite malenu količinu paste i oblikujte ju u kuglicu, a zatim je prstima razvlačite dok ne posvijetli.

Pastu rukom nanesite na željeno područje u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a pastu uklanjajte brzim pokretima u smjeru rasta dlačica. Kada uklonite cijeli sloj, istu pastu ponovno oblikujte u kuglicu i iznova koristite.

Ako je pasta pretvrda, razradite ju prstima ili posudu s pastom stavite u mlaku vodu, a ako je premekana, stavite ju u hladnjak dok se malo ne stvrdne.

Pastu obavezno nanosite na potpuno čistu i suhu kožu, a preporučljivo je prije nanošenja područje posuti baby puderom.

 


Photo credit: Profimedia

Mia Borčić

Novo

Komentiraj