Sve tajne crvene kose

31/05/2015

Crvena kosa najzahtjevnija je za održavanje pa evo što sve morate znati prije nego se odlučite na tu boju...

Raskošne crvene nijanse kose osobito su popularne posljednjih godina, a posebice one bakrene. Žene crvene boje kose oduvijek se smatralo vatrenima, seksipilnim, pomalo divljim, nadasve slobodoumnim. Iako je crvena boja kose najnezahvalnija za održavanje, odabir je mnogih žena. A ako ste i sami poželjeli ovu boju, evo što o njezinom održavanju morate znati!

Jennifer J, poznata stručnjakinja za bojenje kose, vjeruje kako postoji idealna nijansa crvene kose za većinu žena, no kako će crvene nijanse ipak najbolje pristajati onima svijetle, roskaste puti. Crvena kosa uvijek će biti primijećena te stoga zahtjeva visoku razinu samopouzdanja, a da bi uvijek izgledala kako treba, evo na što morate biti spremni:

1. Boja će se s vaše kose evidentno ispirati prilikom svakog pranja, pa bi najbolje bilo kosu prati jednom, eventualno dvaput tjedno. Ako vam se kosa brzo masti i morate ju prati puno češće, razmislite dobro da li je ovo prava boja za vas.

2. Poželjno je da dva tjedna nakon farbanja osvježite boju preljevom za kosu ili crvenim maskama za kosu specijalno namijenjenim pojačanju intenziteta crvenih nijansi. A da bi vaša boja uvijek bila intenzivna, potrebno je bojati ju svakih 3-5 tjedana.

3. Bilo koji agresivni šampon, kao npr. šamponi protiv peruti, doslovno će ubiti crvenu boju. Toliko će ubrzati ispiranje boje da vaša boja nakon samo nekoliko pranja neće imati veze s bojom u koju ste se obojali.

4. Crvena boja oksidira brže od bilo koje druge boje pa ako planirate provesti puno vremena na otvorenom, koristite proizvode koji sadrže UV filtre kako biste zaštitili boju. Ili jednostavno nabacite neki slatki šeširić ili maramu.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj