Sve što si željela znati o umjetnim noktima!

23/04/2019

I najvažnije: kako ih zalijepiti (i odlijepiti)!

Samoljepljivi nokti, to se čini tako jednostavno. No, ako to nikada nismo radili, čini se kao znanstvena fantastika. Pitali smo naše najbolje manikuriste koji nam savjet mogu dati, i evo što smo saznali, u 3 jasne točke:

1. PRONAĐI SVOJU TIPSU
Savršene tipse su one koje savršeno prianjaju uz korijen nokta, i s lijeve i desne strane. Nemoj zaboraviti, prije nego što počneš lijepiti umjetne nokte, očistiti prirodni nokat acetonom kako bi otklonila prirodna ulja iz nokta koja mogu oslabiti (samo) ljepilo.

2. ZALIJEPI IH KAKO TREBA
Komplet umjetnih noktiju obično dolazi samoljepljiv ili s ljepilom u tubi. Slijedi upute, a najbolje je početi od malih prstiju jer će ti kažiprst i palac trebati pri lijep­ljenju. Svaki nokat pritisni 30 sekundi kako bi bila sigurna da je zalijepljen kako treba.

Avon Nailwear Pro+, 41 kn_9

3. A KAKO IH SKINUTI?
Kada ti umjetni nokti dosade, namoči prste u toploj vodi otprilike 15 - 20 minuta te počni nježno odljepljivati tipse tako da ih podižeš s obje strane. Ako ih ne možeš lagano odlijepiti, namači ih još malo. Ako ni tada ne uspiješ, obrati se profesionalcima.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj