Sve što morate znati o pilingu lica

31/12/2015

Dermatolozi su podijelili savjete koliko nam je često piling lica potreban...

Iako zapravo ne postoji točan recept s kojim se baš svi dermatolozi slažu, velika ih većina smatra kako je najbolje piling primijenjivati jednom do dva puta tjedno. S druge strane, svi se slažu kako je bez obzira na mišljenje struke ključno da promatrate svoje lice i promjene na njemu, a posebice u onim danima kada povećavate ili smanjujete učestalost primjene pilinga. Upravo vaše liće će vam samo otkriti da li vam je piling potrebniji češće no što ga radite ili biste možda pokoji dan trebali preskočiti.

Pretjerate li s pilingom, vaša će koža biti crvena, nadražena i osjetljiva, a ako pak piling ne radite dovoljno često koliko bi trebali, vaša će koža biti gruba i djelovati beživotno te će teže upijati sredstva za njegu.

Osim o reakcijama vaše kože, koliko biste često trebali raditi piling ovisi i o tome koju točno metodu pilinga koristite. Pa tako ukoliko koristite rotirajuće četkice za čišćenje lica, ne preporuča se upotreba češće od dva puta tjedno. Kemijski pilinzi se, ukoliko sadrže visoke razine glikolne kiseline ne bi smjeli koristiti češće od jednom tjedno, a nježnu masažu gelovima za piling možete raditi svakoga dana. Naravno, ako se vaša koža protiv toga ne buni.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj