Sve blagodati limunova soka

31/05/2015

Donosimo vam 4 razloga zašto biste limunov sok trebali češće koristiti u njezi tijela i lica...

Usne za najnježnije poljupce. Kako biste ublažili problem ispucalih usana, trljajte ih limunovim sokom, a zatim isperite. To će vas riješiti mrtvih stanica, a vaše usne bit će glatke i meke. Važno je samo da imate na umu da limunov sok ne smijete dugo držati na svojoj koži jer nakon duljeg vremena kiselina oštećuje vašu kožu, a takvo se djelovanje osobito pojačava ako ste izloženi suncu.

Jednom za uvijek porazite akne i mitesere. Limunov sok jako dobro čisti kožu. Jedan limun narežite i utrljajte ga po cijelom licu u borbi protiv akni i mitesera. Možete dodati i malo meda uz limun, što je odlično za primjenu na određena manja mjesta, a rezultati su brže vidljivi. Prije ispiranja s lica, ostavite da djeluje 5-10 minuta.

Najprirodniji ombre i balayage. Umjesto trošenja novca na izbjeljivače, kombinirajte malo limunovog soka sa svojim regeneratorom i sjedite na suncu nekoliko sati prije ispiranja kose. Nakon nekoliko ponavljanja, vaša će kosa biti znatno svjetlija, a ono što je najbitnije, bit će zdrava i sjajna i nimalo oštećena kao na primjer nakon upotrebe izbjeljivača.

Bijeli zubi za zavodljivi osmijeh. Kod kuće napravite izbjeljivač za zube od sode bikarbone i limunovog soka. Pomiješajte ih zajedno dok ne dobijete smjesu guste, kremaste terksture i štapićem za uši ju nanesite na zube. Nakon jedne minute zube operite četkicom. Limunov sok u kombinaciji sa sodom bikarbonom podarit će vam besprijekorno bijele zbue u svega par minuta!
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj