Što oni prvo primijete na nama

17/04/2013

Možda vas izluđuje kada ne izgledate onoliko dobro koliko biste željeli. Hoće li vam biti lakše ako vam kažemo da većina frajera to neće ni registrirati?

d

Pred vama je važan date, a vaša kosa nije u top-formi, niste stigli na manikuru, a koža vam je umorna i siva? Opustite se. Možda vam sve to u prvom trenutku djeluje kao katastrofa, ali većinu tih beauty propusta vaš dečko neće ni primijetiti. Ne vjerujete? Nedavna istraživanja pokazuju da muški mozak jednostavno ne registrira detalje kao što su ispucali vrhovi, nijansa laka na noktima ili ruža na usnama. Zato bez panike. Nabacite smiješak i fokusirajte se na one stvari koje će muškarci primijetiti. Zavirili smo u njihov mozak kako bismo saznali što prvo uoče na nama i došli do fascinantnih otkrića.

1. SLUČAJ

Neće primijetiti... Da vam je kosa prljava.
Primijetit će... Da su vam krajevi mlitavi.

Objašnjenje: Ako vam kosa nije svježe oprana i fenirana, ne uzbuđujte se previše jer vaš voljeni taj „detalj“ neće ni primijetiti. Ali, suhi, beživotni uvojci koji padaju sigurno mu neće promaknuti. Naime, oštećena kosa je za njih znak lošeg zdravlja, a podsvjesno oni uočavaju one atribute koji su pokazatelji zdravlja. Zato pripadnici jačeg pola, svi do jednog, padaju na raskošne sjajne uvojke i pune usne. To je dovoljan razlog da njezi svojih vrhova posvetite dodatno vrijeme i trud. A onda, pravac u akciju.

2. SLUČAJ

Neće primijetiti... Kožu koja je blistava i sjajna.
Primijetit će... Kožu koja je iritirana.

Objašnjenje: Trudite se da vam koža blista, a vaš dragi to ni ne zapaža. Barem vam se tako čini. A kad se pojavi samo mala greška, on na sav glas prokomentira da vam je koža u lošem stanju. Ako zaista jest, možete to sakriti i izbjeći njegove neugodne komentare. Crvenilo prikrijte mineralnim puderom ili korektorom koji djeluju umirujuće.

3. SLUČAJ

Neće primijetiti... Ispucane vrhove.
Primijetit će... Da ste se ošišali.

Objašnjenje: Muškarci primjećuju samo promjene koje su očite. Tako mu, primjerice, oštećeni vrhovi neće zapasti za oko, ali ako odlučite skratiti šiške, on će to sigurno primijetiti. I ne samo to, muškarci smatraju da promjenom frizure žena pokazuje da želi promjene u životu. Neka vas ne iznenadi ako to poljulja njegovo samopouzdanje, a možda ćete mu morati objasniti da je razlog promjene novi trend koji ne podrazumijeva promjenu dečka.


4. SLUČAJ

Neće primijetiti... Ako ste previše blijedi.
Primijetit će... Ako ste pretjerali s bronzerom.

Objašnjenje: Živcirate se jer je vaš preplanuli ten izblijedio i više se ne osjećate seksi? Pri upotrebi bronzera imajte na umu da muškarcima ne smeta naša bljedunjava koža, ali im intenzivno preplanula koža usred zime itekako „bode oči“. Ako baš želite skriti bljedilo, koristite mlijeko za tijelo za postupno samotamnjenje, i to ne više od dva-tri puta.

5. SLUČAJ

Neće primijetiti... Da ste promijenili boju laka na noktima.
Primijetit će... Da ste promijenili dužinu noktiju.

Objašnjenje: Muškarci na ženi prvo primijete promjene koje imaju veze s njima. Ako ste odlučili pustiti nokte ili promijeniti njihov oblik, vaš dragi će to sigurno uočiti dok tijekom maženja budete prelazili prstima po njegovoj koži. Ali, to nije sve. S obzirom na to da je tako osjetljiv, pazite da nemate nijednu zanokticu, a o ispucanoj koži da ne govorimo.

6. SLUČAJ

Neće primijetiti... Ako zaboravite staviti ruž.
Primijetit će... Ako pretjerate s ružem.

Objašnjenje: Debeli sloj ruža na usnama muškarce užasava. Da se vaš dragi ne ustručava zgrabiti vas i poljubiti, namažite balzam za usne u crvenoj boji ili izaberite ruž u najsvjetlijoj nijansi - oba će vašim usnama dati potrebnu dozu senzualnosti, a njega neće odbiti. Ako se ne možete odreći crvenih usana, izaberite neki dugotrajni proizvod koji se neće razmazati dok se ljubite.

7. SLUČAJ

Neće primijetiti... Smokey eyes.
Primijetit će... Crvene oči.

Objašnjenje: Usprkos trudu koji ste uložili, šminka na vašim očima ne izgleda savršeno? Vjerujte nam, vaš dragi to neće ni primijetiti. Zato i ne pomišljajte da skinete make up i da se ponovno šminkate jer ćete tako samo iritirati oči. A to sigurno neće proći neprimijećeno. Ako je šteta već učinjena i oči su vam iritirane od silnog nanošenja i skidanja šminke, poslužite se sljedećim trikom - stavite sloj plave maskare. Njezin pigment neutralizirat će crvenilo i učiniti ga manje vidljivim.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj