'Skincare' dijeta - novi korejski beauty trend za kojim je poludio cijeli svijet neće vas ostaviti gladnima

26/02/2021

Novi K-beauty trend zapravo je ultra minimalistički pristup njezi kože koji obećava sjajne rezultate uz minimalnu količinu proizvoda.

Za početak, pogledajte njihovu kožu, a onda pokušajte sumnjati u ijednu tehniku koju nam je Južna Koreja da današnjega dana ponudila. Osim što obožavamo njihove proizvode kao i činjenicu da sve veći broj istih možemo pronaći i na našim područjima, K-beauty i dalje stoji kao glavni i odgovoran za utarnju i večernju rutinu koja dolazi u barem deset koraka, a naši toaletni ormarići izgledaju kao da nas u stanu živi bar šestoro.

Pa, isti nam tvorci ovoga puta daju zeleno svjetlo za temeljito proljetno čišćenje toaletne torbice. Naime, čini se kako njihova najnovija inovacija polako preuzima svijet, a riječ je o novom pristupu njezi kože koji uključuje ne deset, ne pet već samo tri jednostavna koraka: gel za pranje, kremu te zaštitni faktor.

Naime, Koreanci vjeruju kako veći broj koraka u njezi kože predstavlja i veći rizik od iritacije budući da nanošenje velikog broja eksfolijanata, maski, pilinga i kiselina kožu mogu ostaviti nadraženom i u velikoj mjeri još izloženijom štetnim vanjskim uvjetima.

Drugim riječima, skincare dijeta nalaže da zaboravimo sve što smo ikad učili o must-have proizvodima i super temeljitoj njezi koja, između ostalog, oduzima veliku količinu našeg slobodnog vremena te umjesto toga smanjimo rutinu na samo tri glavna proizvoda koja će očistiti lice, a onda mu pružiti svu potrebnu hidrataciju i zaštitu.

Zašto je toliko popularna?

Vrlo jednostavno, radi se o pristupu koji, priznali mi to ili ne, zvuči kao puno realističniji i cjenovno prihvatljiviji način da svojoj koži pružimo potrebnu njegu kao i nešto u čemu doista možemo biti konzistentni, a posebno je rezervirana za osobe koje su u dosadašnjoj rutini primijetile kako im koža djeluje osjetljivije nego prije.

“Pretpostavit ću da sam i sama bila žrtva pretjerane beauty rutine. Ako imate kožu sklonu aknama, postoji velika mogućnost da ćete, poput mene, biti očajni i pokušati baš sve ne bi li ih se riješili. Tako se moja rutina jedno dulje vrijeme sastojala od čak 12 različitih proizvoda, a lice sam čistila i do četiri puta dnevno. Nakon što sam shvatila da moja opsežna rutina ne vodi nikamo, odlučila sam ju pojednostaviti. Naposljetku, što sam mogla izgubiti?”, ispričala je Liah Yoo, YouTuberica koja stoji iza genijalnog trenda skincare dijete.


“Nakon nekog vremena te prve pojave rezultata i sama sam se uvjerila kako je naša koža iznimno pametna te se sama zna brinuti za sebe. Drugim riječima, njega kože trebala bi pomoći njezinoj normalnoj funkciji, a ne preuzeti cjelokupni posao.”

Kako izgleda skincare dijeta?

Brza, jednostavna i iznimno učinkovita, skincare dijeta obećava mnogo, a izgleda upravo ovako:

1. KORAK

Sredstvo za pranje lica
Odaberite proizvod koji ne sadrži grube sastojke. Ako ste prethodno na licu imali make up, ne zaboravite ju prije čišćenja ukloniti uljnim čistačem koji će uspješno ukloniti sve njezine ostatke.

2. KORAK

Krema za lice
Korejski tretmani ljepote pa i ovaj, minimalistički pristup, nalažu kako je kvalitetna hidratacija kože apsolutni must-have. Kako bi zadržali zdravu i sjajnu kožu, odaberite kremu bogatu antioksidansima poput vitamina C, E, ali i hijaluronske kiseline.

3. KORAK

SPF
I dok smo iz rutine uklonili veliki dio proizvoda, zaštita od sunca ostaje imperativ zdravog i njegovanog lica.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj