Jeste li čuli za “skinboosters”?

07/07/2020

Blistavost kože, zdrav i ujednačen ten, prirodno rumenilo i manje pore na licu – svi to želimo.

Svi volimo izgledati dobro. Kada kažemo dobro, ne mislimo da izgledate kao Barbie nego da budete najbolja verzija sebe. I to je razlog zbog kojeg se posljednjih nekoliko godina mladi ljudi sve ranije odlučuju za estetske zahvate.

Tako nam kažu liječnici Mar Mira i Sofía Ruiz del Cueto, ravnatelji klinike Mira+Cueto u Madridu, jedne od najpoznatijih u Europi. “Iako mnogi estetske zahvate povezuju sa ženama starijima od 40 godina, istina je kako je nova generacija sve svjesnija da estetski zahvat može biti prevencija pa nam na konzultacije dolaze i milenijalci u ranim tridesetima“, kažu liječnici. Dobra strana? Za nekoliko minuta možete poboljšati svoj izgled a da ne mijenjate ili transformirate svoje lice.

Zdrava i blistava koža

Blistavost kože, zdrav i ujednačen ten, prirodno rumenilo i manje pore na licu – svi to želimo. A ovo je tretman rezerviran za ozbiljne beauty igračice koje žele ići korak dalje i postići efekt kao s instagram-filtera.

Ovaj tretman nije ni mezoterapija, ni filler i da, za njega je potrebna (mini) injekcija, ali zahvaljujući ovoj metodi, imat ćete kožu kakvu svi želimo. Efekt zaglađivanja toliko je moćan da se, zahvaljujući njemu, možete pozdraviti sa šminkom i do devet mjeseci. Ovaj popularni i pomalo skupocjen tretman zove se Skinboosters od Galderme (postoje i mnogi drugi, kao što su Restylane Vital ili Juvederm Volite Skinbooster Allergan), a riječ je o biotehnološki proizvedenoj stabiliziranoj hijaluronskoj kiselini koja je savršena za kožu od 25. godine nadalje.

Budući da gel sadrži i anestetik (lidokain), ugodan je za primjenu čak i za one koji se boje injekcije, koliko god ona mala bila. Osim vidljivog pomlađivanja, ovaj tretman popravlja i kožu oštećenu suncem ili ožiljke nakon upalnih bolesti, kao što su akne. U tim se slučajevima promjene vide već nakon dva postupka. Iako su rezultati vidljivi već nakon prvog postupka sa 2 ml, savjetuje se ponavljanje tretmana tijekom četiri do šest mjeseci uz 1 ml. U Hrvatskoj je dostupan po cijeni od 3000 kuna za prvi i 2000 kuna za drugi tretman kod dr. Nevije Delalle u Poliklinici Dermalife. Više informacija na dermalife.hr. Tretman je dostupan i u drugim ordinacijama poput one dr. Nikole Milojevića. Više na milojevic.hr.

I.P.

Novo

Komentiraj