Simona Antonović: tuš po mjeri

08/09/2017

Vizažistica Simona Antonović, članica žirija Cosmopolitan Beauty Awards 2017., nam otkriva nekoliko svojih trikova odabira tuša koji najbolje odgovara vašem tipu očiju

AKO IMATE OKRUGLE OČI

profimedia-0328758370

Ako vam često govore da imate oči poput bambija, najbolja stvar koju možete napraviti je da ih horizontalno izduljite. “Izduljivanje okruglih očiju balansirati će izgled oka i stvoriti malo drame”, kaže nam vizažistica Simona Antonović. Naglasite zadnje 2/3 oka i tu napravilte malo krilce.

 

AKO IMATE "TEŠKE KAPKE”

”Naglasite gornji rub oka jer tako ćete napraviti optičku varku, pa će pregib na kapcima izgledati dalje nego što jest. koristite tamnija sjenila na kapcima kako biste stvorili iluziju da je “teški dio oka” manje isturen. pazite da linija bude prvo tanja, a onda sve deblja.”, savjetuje Simona Antonović

“ZAVOJ PREMA DOLJE”

LANCOME_MBIG_BROWS_02CHESTNUT_TEXTURE_0251 TEXTURE-V2 5C

“Nanesite donju crtu počevši od trećine vanjskog dijela oka i napravite krilce prema obrvama. napravite i malu gornju crtu odmah ispod ruba, na taj način ćete napraviti iluziju podizanja oka. Ublendajte tu liniju prema gornjem i donjem dijelu kapka i tada još nanesite gornju liniju po cijeloj duljini."

 

“MONO-KAPAK”

cf MA2014_13_0016

“Kako biste stvorili iluziju velikih očiju, gornja linija neka bude tanka, može čak biti i geometrijskog oblika kao na slici, a oči ‘otvorite’ optičkom varkom - nanošenjem olovke u boji kože na unutarnju liniju , odmah do očiju, gore i dolje. svjetlucavo sjenilo u unutarnjem kutu će također pomoći u optičkoj varci”, otkriva nam Simona.

BADEMASTE OČI

profimedia-0329515187

“Velika krilca su sjajna za oči u obliku badema, jer pomaže da se naglase lijepe obline oka. od unutranjeg kuta nanesite tanku liniju koja se postupno pretvara u deblju prema vanjskom kutu, a onda opet tanka na krilima”, savjetuje nam Simona. "Možete se i poigrati s efektom chiaro-scuro kao na slici, i napraviti malo intenzivnija krilca - izgledat će sjajno!"

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj