Seksi izgled od sumraka do svitanja

12/01/2011

Posljednje sunčane dane iskoristite do maksimuma. Ne preskačite nijednu zabavu i blistajte od glave do pete. Kako? Uz naše make up strategije...

s

Pitate se kako holivudskim zvijezdama polazi za rukom da gotovo svaku večer ostaju u klubovima do kasno, a već sutradan blistaju u punom sjaju, bez podočnjaka i znakova umora na licu. Cosmo vam otkriva: tajna je u make upu. Sa savjetima koji slijede i vi ćete izgledati privlačno cijelu noć (i jutro).

Prije tuluma

Isplanirajte svoj outfit do detalja. To vrijedi i za šminku jer ona zahtijeva pažljivo nanošenje slojeva, baš kao i odjeća.

Počnite s hidratacijom kože
Ništa ne može narušiti vaš savršen izgled kao suha koža. Još gori efekt dobit ćete kada na nju nanesete šminku koja će se prhutati. Kako to spriječiti? Vizažistica Pati Dubroff, koja se brine o izgledu Kate Winslet, otkriva kako poznata glumica izlazi na kraj sa suhom kožom - hidratantnim maskama. Čak i ako ste za izlazak umjesto zadimljenog kluba izabrali restoran gdje je pušenje zabranjeno, vaša koža nije sigurna od zagađivača. Zato zaštitni sloj načinite serumom.

Važna je baza
Prigušeno svjetlo u noćnom klubu saveznik je romantike, ali i vašeg tena jer ne otkriva najsitnije nepravilnosti. Zato nema potrebe za teškim puderima koji „guše“ pore. Dovoljno je da dugotrajnim korektorom zamaskirate crvenilo i podočnjake.

Igrajte se puderima
Ako želite savršeno blistav ten, najprije ga ujednačite. Vizažisti predlažu da to učinite puderom kremaste strukture koja je dovoljno postojana, a u isto vrijeme lagana. Zatim četkom „nabacite“ malo svjetlucavog pudera. Nanesite ga na jagodice i uživajte u zadivljujućem efektu.

Naglasite oči...
To zahtijevaju aktualni trendovi, ali i noćno svjetlo koje će „progutati“ diskretnu šminku. Zato napravite podlogu tankim slojem korektora, a zatim se prepustite sjenilima. U obzir dolazi brončana (zaboravite na svijetloružičastu), bakrena (umjesto sive) i boja šljive (kao zamjena za blijedoljubičastu). Oko uokvirite tekućim eyelinerom (koji je postojaniji od olovke za oči) i završite s nekoliko slojeva vodootporne maskare.

...ali ne zapostavljajte usne
Želite superzavodljive usne cijele večeri? Budite praktične pri izboru boje. Umjesto intenzivno crvene, izaberite dugotrajni ruž u nekoj mirnijoj nijansi, na primjer boje jagode (Avon Ultra Colour Rich, Chic)

1 od 3

Novo

Komentiraj