Sanjate o novoj boji kose? Razmislite prvo o nekoliko stvari!

22/12/2021

Ovo je jedno od onih odluka koje trebate dobro prespavati...

Uzmite o obzir svoju prirodnu boju kose. Osim prirodne boje kose, obratite pažnju i na boju tena i boju očiju. Ako vaš ten ima zlatne ili žućkaste podtonove, vjerojatno će vam odgovarati tople nijanse. Ako je vaš ten roskast i bljedunjav, bolje će vam, pristajati hladniji tonovi.

Ako se ne možete odlučiti u koju bi kategoriju spadao vaš ten, proučite garderobu u svom ormaru. Dobro pogledajte koje boje najčešće nosite. Volite li neutralne boje poput bež, sive, bijele, kaki ili mornarsko plave, vjerojatno vam odgovaraju svjetliji tonovi kose.

Ako je većina vaše odjeće jarkih boja poput smaragdno zelene, magente, ljubičaste, plave, ružičaste ili žute, vjerojatno će vam bolje pristajati hladniji tonovi.

Svjetlo smeđa boja kose, poput one Mirande Kerr, jedna je od najzahvalnijih boja u koju se možete ofarbati. osim ako ste prirodno izrazito svjetli, tada biste mogli imati problema s izrastom.

Crvene boje kose jako su popularne, no ne pristaju svakome. Dobra stvar je što postoji jako puno nijansi između kojih možemo birati. Žene toplih tonova tena i tamnije puti najbolje će izgledati sa zlatno bakrenim tonovima, a blijede osobe bolje će izgledati s rubin crvenom ili grimiznom crvenom. Za koju god se nijansu crvene odlučili, imajte na umu da se crveni tonovi najbrže ispiru i da je crvena boja najteža za održavanje. Volite li koristiti proizvode za oblikovanje na bazi topline, crvena nikako nije boja za vas. Ona je osjetljiva, lako se ispire i blijedi, pa treba izbjegavati sve što je oštećuje - sunce, pretjerano pranje i proizvode za oblikovanje.

Plavih boja kose postoji toliko da bismo mogli pisati samo o njima. Ima ih toliko da ne postoji osoba kojoj ne pristaje barem neka nijansa plave. važno je samo da svatko tko je obožavatelj plave kose pronađe idealnu nijansu.

Osobama svjetlih očiju i puti najbolje će pristajati plave nijanse slične njihovom tonu kože - pepeljasti, pastelni i kremasti tonovi. Osobama koje prirodno imaju blijedi ten i tamnu kosu, poput Gwen Stefani, najbolje će odgovarati zlatni, medeni i karamel tonovi. No, kao što smo vidjeli na Gwen, i platinasta plava uz takav ten može izgledati sjajno!

Kao i kod crvene boje, svatko tko se odluči na plavu kosu mora biti spreman na zahtjevno održavanje. Plavuše će se morati farbati barem jednom u 6 tjedana kako bi izbjegle izrast i vratile živost boji. Ako vam je to prezahtjevno, radije razmislite o boji kose koja je bliža vašoj prirodnoj.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj